4 op de 10 vrouwen bewaart te strakke jeans onder het mom dat ze deze ooit wel weer passen

jeans
Maak jij je hier ook schuldig aan?

Ondanks dat we weleens roepen dat we ‘niets hebben om aan te trekken’, is dat eigenlijk niet waar. Onze kledingkast puilt uit van de ongedragen kleding, maar toch vertikken we het om sommige items aan te trekken. Toch doen we ze ook niet weg. Zo zijn we in het bezit van een paar prachtige broeken, maar zitten deze wel ietwat strak. Mochten we een paar kilo’s afvallen, dan passen we die jeans wel weer.

Veel vrouwen bewaren die te strakke jeans ‘voor het geval dat ze er ooit nog eens in passen.’

Poll 
Het Amerikaanse Enquêtebureau Harris Poll kwam tot de conclusie dat maar liefst 39 procent van de vrouwen een te strakke broek bewaart voor het geval ze nog een paar kilo’s kwijtraakt. Het gaat hierbij wel om Amerikaanse cijfers, maar hoogstwaarschijnlijk gaat dit ook op voor de Nederlandse dame.

Kosteloze beloning
Volgens voedingsdeskundige Melina Jampolis uit Los Angeles is die net wat te strakke broek een goede motivatie om een beetje af te vallen. “Op die manier leg je meer nadruk op je lichaamsvorm dan op een willekeurig nummer op de weegschaal. En dat is belangrijk als je gezond wilt blijven. Bovendien is het een kosteloze manier om jezelf te belonen voor je gezonde inspanningen.”

Wees realistisch
Wees echter wel eerlijk tegen jezelf. Puilt je kledingkast al járen uit met kledingstukken die je misschien ooit wel weer past? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om een aantal stukken te doneren aan een goed doel.

Lees ook: deze kledingkleur gaan we in het voorjaar van 2018 overal zien!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: videostill Confessions of a Shopaholic