Groen haar door het zwembadwater? Zo voorkom je het én zo los je het op

haarmaskers groen haar zwembadwater

Geen groene lokken meer door zwembadwater

Nu we midden in de zomerperiode zitten, krijgt ons haar veel voor de kiezen. Niet alleen de schadelijke uv-straling doet ons haar niet veel goeds, ook het zwembadwater is schadelijk voor ons haar. Met name blondines kunnen dit al snel merken aan de haarkleur. Hoe kun je het beste voorkomen dat je haar groen wordt? En als het al te laat is: hoe los je dit het beste op?

Deze drie vragen geven antwoord op al je haarproblemen.

Hoe ontstaat het groene haar?

Veel mensen denken dat je een groene haarkleur kunt krijgen door de hoeveelheid chloor in het zwembadwater. Echter blijkt dit volgens Gezondheidsnet.nl helemaal niet het geval te zijn. Er zijn vaak verschillende stoffen aan zwembadwater toegevoegd, die voorkomen dat het water troebel en vies wordt. De verkleuring in je haar ontstaat doordat het in aanraking komt met koper, een van de bestanddelen van deze stoffen. Koper hecht zich aan het eiwit in je haar en zet er een groene kleur op af, aldus Gezondheidsnet.nl. Of je de verkleuring in het haar snel ziet heeft te maken met de concentratie koper in het water en de kwetsbaarheid van je haar. Mensen met een lichtere haarkleur hebben ook sneller kans op een groene verkleuring van het haar.

Hoe kun je het voorkomen?

Tja, het is misschien niet de meest charmante oplossing: maar om groen haar echt te voorkomen kun je het beste een badmuts dragen tijdens het zwemmen. Zie je hier toch liever van af? Dan kun je je haren ook voorzien van een laagje olie of een vette crème. Hierdoor voorkom je dat het koper dieper in je haar doordringt. De makkelijkste oplossing is om je haar, voordat je gaat zwemmen natmaakt met kraanwater. Droog haar neemt namelijk meer zwembadwater en dus koper op dan nat haar. Tenslotte helpt een conditioner die siliconen bevat. De siliconen vormen een beschermlaag op je haar.

Is het helaas al te laat en is je haar groen geworden van het zwembadwater? Kijk dan snel op de volgende pagina voor de verschillende oplossingen!

Pagina 1/2