Lifehack: zó geef je je haar net zoveel volume als Rachel in Friends

Supermakkelijk én effectief!

De bob van Jennifer Aniston in Friends is misschien wel één van de bekendste kapsels ooit. Maar, van zoveel volume in je haar kunnen de meeste mensen alleen maar dromen. Tenminste, dat dachten wij. Op Tiktok is nu een nieuwe lifehack verschenen, waarmee je net zo’n volumineuze bob krijgt als Rachel. Dit móeten we natuurlijk uitproberen.

Iconisch kapsel

Sinds jaar en dag zijn wij fan van Jennifer Aniston in Friends. Haar personage Rachel staat niet alleen bekend om haar geweldige outfits, maar vooral ook om haar iconische haarstijl. Het kapsel heeft zelfs een eigen naam gekregen: ‘The Rachel’!

Deze term staat inmiddels synoniem aan een volumineuze bob op schouderlengte, met veel laagjes. En die bob was niet alleen in de 90’s populair, inmiddels heeft het kapsel weer helemaal een comeback gemaakt. Sterker nog, volgens Elle is het de meest gevraagde coupe bij de kapper!

Zo werkt het

Dus, hoe komen we aan die prachtige ‘Rachel’-coupe? Nouja, een bob laten knippen is natuurlijk niet zo ingewikkeld. De uitdaging zit hem vooral in het creëren van volume.

Gelukkig hebben we anno 2024 Tiktok, waar dagelijks de meest innovatieve beautyhacks voorbijkomen. En ook in dit geval biedt de app uitkomst. Volgens onderstaande video heb je er alleen een kam voor nodig:

@headlesshairdresser zigzag part tutorial in my hairstyling tutorials playlist 🥰 #hairtok #hair2024 #hairtoker #headlesshairdresser #hairtrends2024 #jenniferaniston #jenniferannistonhair #hair #hairtokers #volumehack #hairstyle #hairvolumetutorial ♬ Solas X Interstellar – Gabriel Albuquerqüe

Het is dus heel simpel: met een kam maak je een zigzaggende scheiding in je haar, en dit laat je drogen met een föhn of aan de lucht. Is het helemaal droog? Dan trek je de scheiding weer recht. Zo gaat je haar veel meer omhoog staan, en lijkt het ineens alsof je dubbel zoveel haar hebt! Ga jij dit binnenkort testen?

Lees ook: Gekke Tiktok-trend: met déze groente maak je perfecte sproetjes

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: NL Beeld