8 x de mooiste hoeden en jurken tijdens Prinsjesdag 2018

Prinsjesdag hoedjes jurken

De vrouwelijke aanwezigen zagen eruit om door een ringetje te halen

Gister was het weer zo ver: de derde dinsdag van september, Prinsjesdag! En wanneer je aan deze dag denkt, denk je aan de troonrede, het koffertje, de gouden koets én natuurlijk alle feestelijke hoeden met bijbehorende outfits. Ook de kleding, en met name voor de vrouwen is dit jaarlijks een belangrijk onderdeel tijdens Prinsjesdag. Net als voorgaande jaren kwamen er gister ook weer een hoop mooie creaties voorbij. Wij hebben de mooiste hoedjes en jurken voor je op een rijtje gezet!

Wij kunnen allemaal zeggen: petje af voor deze vrouwen.

1. Tweede Kamerleden

Verschillende Kamerleden werden gister al vroeg in de ochtend onder handen genomen door de stylisten. Zo zijn hier de Kamerleden Öztürk (DENK) en Agema (PVV), vicepremiers Ollongren (D66, met partner) en Schouten (ChristenUnie), en minister Bijleveld van Defensie te zien. Allemaal dragen ze prachtige creaties!

2. Fleur Agema (PVV)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#prinsjesdag2018 #fleuragema ❤️

Een bericht gedeeld door Trishajay1982 (@trishajay1982) op

3. Marianne Thieme (Partij voor de Dieren)

Hoewel Marianne Thieme gisteren geen hoedje droeg, maakte ze wel een verpletterende indruk met haar jurk. De jurk heeft wat weg van een bruidsjurk, maar als je goed kijkt zie je tocht iets bijzonders aan de jurk. Er zitten namelijk verschillende linten aan de rok van de jurk bevestigd met teksten voor veganistische- en vegetarische vleesvervangers. Thieme wil hiermee graag aandacht vragen voor de slachtlobby.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prinsjesdag is begonnen 🙌🏻🌱 Met mijn vegan vleesjurk maak ik een statement tegen de lobby van de vleesindustrie om namen voor vega(n)-producten met vlees-associaties verboden te krijgen. In Missouri bestaat al zo’n verbod. Frankrijk en Duitsland pleiten ervoor. En ook in Nederland proberen CDA en VVD het te verbieden. De jurk is gemaakt door @use.less.byajbilou. De stof van de jurk is van restmateriaal. Op de koepelrok staan in verschillende talen alle denkbare namen van vegan en vegetarische vleesproducten zoals die op dit moment van verschillende aanbieders in heel Europa te koop zijn. De foto is van @jeroenmoerdijk. . . . #prinsjesdag #prinsjesdag2018 #powerplant #plantpower #vegan #govegan #teamplanet #partijvoordedieren #pvdd #plantbased #vegansofig #nowaste #duurzaam

Een bericht gedeeld door Marianne Thieme (@mariannethieme_pvdd) op

4. Sigrid Kaag (minister van Buitenlandse Handel en ontwikkelingssamenwerking)

Benieuwd naar de prachtige jurken van prinses Beatrix en koningin Máxima? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2