Pigmentsnor: met deze tips verwijder je de verkleuring boven de lip

pigmentsnor tips voorkomen verwijderen

Een pigmentsnor is met deze tips makkelijk te voorkomen en verwijderen

Bij de een verschijnen de eerste pigmentverkleuringen al in het gezicht bij de eerste zonnestralen. De ander lijkt gezegend met een egale stralende huid in de zomer. Hoe ontstaat bij sommigen een pigmentsnor? En misschien nog wel belangrijker: kun je die voorkomen of verwijderen? We hebben goed nieuws, want zowel voorkomen als genezen is mogelijk dankzij deze handige tips!

Pigmentsnor

Een pigmentsnor is te herkennen aan een donkere verkleuring boven de lip. Rondom dit gedeelte van de lip maakt het lichaam meer pigment aan dan in de rest van het gezicht. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Er zijn drie veelvoorkomende oorzaken van een pigmentsnor: het zit in de genen, er is een verandering in het hormoonhuishouden of het ligt voor vrouwen aan het gebruik van de anticonceptiepil.

Dagcrème met hoge SPF

De pigmentverkleuring ontstaat meestal tijdens de eerste zonnestralen tijdens het voorjaar. Het is daarom verstandig om nu voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat je de pigmentsnor kan voorkomen. De belangrijkste voorzorgsmaatregel is om de huid goed te verzorgen met een dagcrème met hoge SPF. Oók in de koude winterperiode is het belangrijk om deze te gebruiken. Herhaal het smeren van de dagcrème gedurende de dag voor optimaal resultaat.

Huid exfoliëren 

Met de juiste huidverzorging is het mogelijk om het pigment in bepaalde delen van de huid lichter te maken. Om pigment minder zichtbaar te maken, is het goed om de huid regelmatig te voorzien van een scrub. Gebruik vervolgens verzorgingsproducten die bijvoorbeeld zoethoutwortelextract, niacinamide en vitamine C bevatten. Dit is bevordelijk voor het lichter maken van het pigment in de huid. Daarnaast draagt vitamine A en glycozuur ook bij aan het verlichten van pigmentvlekken op de huid.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2