Zes fouten die mensen maken wanneer ze hun benen scheren

scheren
Oeps, maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

Wellicht scheer je je benen al jaren of zelfs al decennia. Waarschijnlijk heb je dan al ondervonden wat voor jou het beste werkt. Toch is er aantal dingen die je wellicht beter anders kunt doen om ingegroeide haren te voorkomen of om irritaties te vermijden. De volgende dingen kun je in de toekomst beter niet meer doen.

Doe er je voordeel mee. 

Meteen je benen scheren zodra je onder de douche stapt
We kennen allemaal de uitdrukking ‘haastige spoed is zelden goed’, toch negeren we deze wijze woorden regelmatig. Wanneer we onder de douche springen en enige haast hebben, halen we snel het scheermesje over de benen. Toch kun je dit in de toekomst beter laten. Volgens experts is het het beste voor je huid om pas na vijftien minuten nadat je onder de douche stapte je benen te scheren. De haren op je benen zijn dan zachter en de haarzakjes zijn geopend. Wacht echter ook niet te lang; je huid kan dan rimpelig zijn geworden van het warme water waardoor het moeilijker wordt om dichtbij de huid te scheren.

’s Ochtends je benen scheren
Scheer je ’s avonds je benen? Dan behoud je wellicht langer een glad resultaat. ’s Nachts zwellen je benen namelijk lichtjes op, waardoor de haren terug kunnen gaan in het haarzakje.

Geen scheerschuim gebruiken
Hoeveel haast je ook hebt; droogscheren is nooit een goed plan. Heb je echter geen scheerschuim in huis? Gebruik wat conditioner, hiermee glijdt het scheermesje ook makkelijk over je huid.

Een scheermesje gebruiken met maar één mesje
Als je op vakantie bent kun je deze mesjes prima gebruiken, maar voor dagelijks gebruik kun je toch beter kiezen voor scheergerei dat uit vier of vijf mesjes bestaat. Deze mesjes geven je het gladste resultaat.

Je scheermesje niet vaak genoeg vervangen
Ook als je een superdeluxe scheermes hebt aangeschaft, is het belangrijk om deze regelmatig te vervangen. Na ongeveer vijf á tien keer scheren is het al tijd om een nieuw exemplaar te bemachtigen. Oude scheermesjes zijn niet alleen ineffectief maar veroorzaken ook sneller irritaties.

Tegen de haarrichting in scheren
Veel mensen vergeten dit, maar het is veel beter voor je om eerst met de haarrichting mee te scheren -dus naar beneden op je been. Pas wanneer je dit hebt gedaan kun je naar boven scheren om eventueel plekjes die niet netjes zijn geschoren na te gaan.

Lees ook: dit is de beste tijd om je benen te scheren 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: archief