Zit je te denken aan laserontharing? Dit moet je erover weten

laserontharing

Goed om te weten

De een scheert haar benen en oksels en weer een ander maakt haargroei niet zoveel uit. Ben jij echter wel iemand die onzeker kan worden van haren op bepaalde plekken? Dan kan laserontharing iets voor je zijn. Laser ontharen is een perfecte oplossing als je bijvoorbeeld van je ‘snor’ af wil komen.  

seo

 

Wat is laser ontharen eigenlijk precies? 

Wat houdt het ontharen met laser precies in? Laserontharing is een methode waarbij lichtenergie wordt gebruikt om haarzakjes te vernietigen, waardoor haargroei wordt verminderd en uiteindelijk zelfs permanent gestopt kan worden. Het proces werkt door het pigment in het haar te absorberen en om te zetten in warmte, waardoor de haarfollikel beschadigd raakt en geen nieuwe haren meer kan produceren.  

Handige tips voor als je de laser methode wilt gebruiken:

Kies een professionele kliniek

Kies voor een professionele kliniek: Het gebruik van lasers vereist expertise en nauwkeurigheid. Of je nu je bovenlip ontharen wil of andere delen van je licht, het is belangrijk dat je kiest voor een gerenommeerde kliniek die ervaring heeft met laserontharing van de bovenlip. Vraag om referenties en lees recensies om er zeker van te zijn dat je in goede handen bent. Dit soort klinieken maakt meestal gebruik van de meest moderne apparatuur en technieken. Zo weet je zeker dat jouw haren veilig én adequaat worden verwijderd. 

Bereid je goed voor

Voordat je een sessie laserontharing ondergaat, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik geen zelfbruinende producten gedurende minstens twee weken voorafgaand aan de behandeling. Het is ook raadzaam om het gebied te scheren voordat je naar de kliniek gaat, omdat lange haartjes de effectiviteit van de laser kunnen verminderen. Waarschijnlijk zal de specialist waar je de afspraak maakt je ook dit soort adviezen en informatie geven. Is dat niet het geval, vraag er dan naar.

Wees geduldig

Het is niet zo dat je na behandeling direct een gladde, haarloze huid hebt. Als je dat wilt, kun je beter waxen of epileren. Laserontharing is geen eenmalige oplossing. Meestal zijn er meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit komt doordat de haren zich in verschillende groeifasen bevinden en laserenergie alleen effectief is tegen actieve haarzakjes. Gemiddeld zijn er zo’n 6-8 sessies nodig met tussenpozen van 4-6 weken. Je hebt dus wel wat geduld nodig, maar daarentegen kun je van het uiteindelijke resultaat ook veel langer genieten. 

Verwacht wat ongemak

Hoewel laserontharing over het algemeen als minder pijnlijk wordt ervaren dan andere ontharingsmethoden zoals waxen of epileren, kan het nog steeds wat ongemak veroorzaken. De meeste mensen beschrijven het als een lichte prikkeling of warm gevoel tijdens de behandeling. Gelukkig duurt elke sessie slechts enkele minuten, dus het ongemak is van korte duur. 

Houd rekening met mogelijke bijwerkingen

Hoewel bijwerkingen zeldzaam zijn, kunnen sommige mensen na een behandeling met laser last hebben van roodheid, zwelling of lichte huidirritatie. Dit komt vaak voor op plekken met een kwetsbare huid en bij mensen met een gevoelige huid. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen. Zorg ervoor dat je de instructies van de kliniek opvolgt om eventuele bijwerkingen te minimaliseren. 

Blijf uit de zon

Na een laserontharing sessie is het belangrijk om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. De behandelde huid kan namelijk gevoeliger zijn voor schade door UV-straling. Gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en bedek het behandelde gebied indien nodig met bedekkende kleding of een hoed. 

Onderhoud je resultaten

Hoewel laserontharing haargroei permanent kan verminderen, betekent dit niet dat er nooit meer haartjes kunnen groeien op de behandelde plekken. Het is mogelijk dat er na verloop van tijd nieuwe haarzakjes actief worden en nieuwe haren gaan produceren. Plan indien nodig onderhoudssessies om optimale resultaten te behouden. Een en ander is ook afhankelijk van de mate van haargroei en de stugheid van de haren. 

Laserontharing is een effectieve en vrijwel pijnloze methode om ongewenste haargroei op de bovenlip of bijvoorbeeld de bikinilijn aan te pakken. Voordeel is dat de behandelingen zelf maar heel kort zijn, omdat het erg snel gaat. Kies voor een professionele behandelaar, wees geduldig tijdens het proces en volg de instructies voor nazorg nauwgezet op voor optimale resultaten. Met deze handige tips ben je goed voorbereid om die vervelende ‘snor’ voorgoed vaarwel te zeggen en je meer zelfverzekerd te voelen! 

Lees ook: ‘Ik wil niks te maken hebben met mijn biologische kind

Beeld: Unsplash (Vlad Egorov)