Dít gebeurt er dus wanneer je lippenstift over de datum is…

lippenstift

We hebben er maar een woord voor: bah

Zelfs wanneer je van naturel houdt, is er een speciale kleur lippenstift voor je lippen. Lippenstiften heb je tegenwoordig in alle kleuren, van naturel tot knalkleuren. Zelfs zwarte lippen zie je tegenwoordig weleens. Ook jij hebt vast wel een lippenstift met een leuke kleur, maar hoe oud is die eigenlijk?

Is de houdbaarheidsdatum van jouw lippenstift verstreken?

Weggooien
Een lippenstift werkt best nog wel prima wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken. Het brokkelt niet af of ziet er lelijk uit wanneer je ‘m opdoet. Toch is er een reden waarom een lippenstift voorzien is van een houdbaarheidsdatum. Na die tijd is het namelijk een bron van bacteriën geworden. Na twee jaar zul je ‘m daarom echt weg moeten gooien.

Houdbaarheidsdatum
Wanneer je lippenstift nog maar net over de datum is, werkt-ie nog prima. Bewaar je ‘m langer? Dan gaat het aanbrengen niet zo soepel meer en de stift verliest zijn kleur. En ja, die duizenden bacteriën die dan inmiddels op je lippenstift zitten, wil je toch eigenlijk ook niet opsmeren? Bovendien: dan heb je weer een goed excuus om een nieuwe te kopen!

Lees ook: Heb jij ook áltijd mascaraklontjes in je wimpers? Met dit bizarre trucje is dat verleden tijd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Pixabay