Aha! Dit is waarom je vlak voor je menstruatie ineens meer zin in vlees hebt

menstruatie vlees

Aha!

Heb jij soms ook hele gekke cravings tijdens je menstruatie? Dat is helemaal niet gek. Er zijn namelijk tig redenen waardoor jij zin hebt in eten waar je buiten je menstruatie om misschien helemaal niet naar omkijkt. Ook kun je in de dagen voordat je ongesteld moet worden ineens meer zin hebben in vlees. Maar hoe kan dat eigenlijk? Wij leggen het uit.

Verschillende fases

Zoals we inmiddels allemaal wel weten is dat de menstruatiecyclus bestaat uit vier verschillende fases – die ook wel worden vergeleken met de vier seizoenen. De menstruatie wordt in dit geval altijd als de eerste fase gezien. In de periode voor je menstruatie kun je al gaan merken dat je lichaam wat vermoeider is en kun je last krijgen van hormoonschommelingen. De klachten die hierbij horen zijn voornamelijk hoofdpijn, rugpijn en vermoeidheid. Ook de welbekende stemmingswisselingen zijn in deze fase geen vreemde.

IJzer-inname

Als het dan tijd is voor je menstruatie is het logisch dat je (veel) bloed verliest, het hoort er nou eenmaal bij. Toch kan je lichaam dan snakken naar wat extra ijzer, bijvoorbeeld vlees. Geen reden tot paniek dus als je ineens zin hebt in een vette hap van de McDonalds of Burger King bijvoorbeeld, je lichaam heeft het gewoon nodig. IJzer is heel erg belangrijk voor je bloedcirculatie, waardoor je hormoongezondheid ook goed op peil blijft. Het is dus best gunstig om voor je menstruatie wat meer op je ijzer-inname te letten. Eet jij geen vlees? Ook niet getreurd! Er zijn namelijk genoeg alternatieven die er ook voor zorgen dat je de juiste hoeveelheid ijzer binnenkrijgt zo vlak voor je menstruatie.

Lees ook: Dit is waarom je hond of kat zo aanhankelijk is tijdens je zwangerschap

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels