Lezersvraag: ‘Help, mijn man is te dik en ik vind hem steeds onaantrekkelijker’

te dik

Flora (41) vindt haar man veel te dik geworden

Elke week behandelen we een vraag van een lezeres die met een dilemma kampt. Deze week is de beurt aan Flora (41), die ziet dat haar man steeds dikker en onverzorgder wordt. Toen ze hem leerde kennen was hij een sportieve man die moeite deed om er goed uit te zien, maar na 15 jaar huwelijk is daar niet veel meer van over. 

“Ergens van binnen zit-ie nog wel, die man van vroeger, maar het wordt steeds dieper graven”, aldus Flora.

Moeite blijven doen
Toen Flora haar man Bob ontmoette werkte hij in de horeca, waardoor hij automatisch veel in beweging was. “Hij was actief, sportte veel en was erg knap om te zien. Ik viel meteen als een blok voor hem”, zo vertelt de 41-jarige receptioniste. “Hij deed moeite voor zijn uiterlijk, zorgde dat hij goed gekleed was en ging regelmatig naar de kapper.” Die moeite kwam van twee kanten, ook Flora stak tijd in haar uiterlijk om het spannend te houden: “Ik let altijd op mijn gewicht, zorg dat ik niet de hele dag in mijn joggingbroek loop en punt mijn bikinilijn regelmatig bij.”

Zakken snoep en chips
Terwijl Flora goed voor zichzelf bleef zorgen, raakte dit bij haar echtgenoot in het slop toen hij een baan kreeg waarbij hij thuis kon werken. “Het is toen bergafwaarts gegaan, hij zag geen reden meer om uit zijn pyjama te komen en zat de hele dag met zijn hand in zakken snoep en chips.” Het liefdesleven van het stel begon eronder te lijden en nu zijn ze op een punt aangekomen dat er al ruim een jaar geen intimiteit meer is geweest. “Hij wil wel, maar ik word gewoon niet meer warm van hem. Als hij me aanraakt denk ik alleen maar aan die dikke buik en dan is mij de zin alweer ontnomen…”

Advies?
Flora weet niet goed hoe ze het onderwerp ter sprake moet brengen zonder haar man te kwetsen. Wat zou jij doen als je haar was en wat voor advies zou je haar geven? Reageer onder de Facebookpost!

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Mail naar [email protected].