Waarom er van die ‘gebleekte’ plekken in het kruis van je ondergoed verschijnen

Maak je geen zorgen: vrijwel alle vrouwen hebben hier last van 

Net gekocht, net gedragen, net gewassen en… al een bleek stuk in het kruis van je ondergoed. Met name dames met een liefde voor zwart ondergoed zal het weleens zijn opgevallen dat het stukje stof ter hoogte van je kruis in je onderbroek snel van kleur verandert, ook al heb je je onderbroek nog maar een keer gedragen. Hoe kan dat?

Het ligt niet aan je wasmachine en al helemaal niet aan een gebrek aan hygiëne.

Afscheiding

We kunnen het niet mooier maken dan het is, maar de afscheiding uit je vagina is de enige aan te wijze schuldige. En die afscheiding is hartstikke normaal en gezond. De afscheiding uit je vagina bevat van nature zuur, waardoor er witte, gele of soms zelfs roodachtige vlekken achterblijven rondom de kruisstreek van je ondergoed.

Goede bacteriën

Van nature is de afscheiding van je vagina aan de zure kant, maar dit kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals je seksleven, de hormonen in je lichaam en je menstruatie. Het is hoe dan ook niets om je zorgen over te maken. Gynaecoloog Alex Eskander vertelt aan Metro dat de vagina goede bacteriën bevat, die de vagina gezond houden en voorkomen dat slechte bacteriën kunnen leiden tot een infectie. Een dokter raadplegen is alleen aan te raden wanneer je plotseling een grote verandering merkt in je afscheiding. Bijvoorbeeld wanneer het opeens veel meer is dan normaal of wanneer het opeens heel anders ruikt (voor de goede orde: afscheiding is nooit geurloos). 

Bleke plekken voorkomen

Goed, we weten nu dat er niets is om ons zorgen over te maken en dat het allemaal prima is. Maar als je er helemaal klaar mee bent dat je fancy ondergoed steeds wordt verpest door die bleke vlekken, dan zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen. Optie 1 is het dragen van een inlegkruisje, maar we kunnen ons voorstellen dat je daar geen zin in hebt (bovendien maakt dat je ondergoed er ook niet sexier op als dat het doel is waarom je die ene zwarte string draagt).

Uitspoelen

Optie 2 dan maar. Je zou je ondergoed na het dragen meteen kunnen uitspoelen inplaats van ‘m in de wasmand te deponeren, waar die dan vaak nog een paar dagen ligt tot je genoeg vuile was hebt om de wasmachine aan te zetten. Als je je ondergoed meteen uitspoelt, kan het zuur niet verder in je ondergoed trekken waardoor het blekende effect (een stuk) minder zal zijn.

Lees ook: Dit is de reden dat er een ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek zit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Videostill