Dit is de reden dat er een ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek zit

zakje onderbroek

Dit hadden wij nooit geweten

Het is je vast al eens opgevallen dat veel onderbroek een soort van ‘zakje’ aan de binnenzijde hebben zitten. Dit extra stukje stof aan de binnenzijde roept bij ons heel wat vragen op. Want waarom zit dit ‘zakje’ hier? Heeft het een speciale functie? Gelukkig hebben we nu het antwoord gevonden op deze brandende vragen.

Wie had dat gedacht!

Zakje in de onderbroek

Misschien had je dit niet verwacht, maar dit bijzondere ‘zakje’ heeft wel degelijk een functie. Nee, het is geen extra opbergvakje, maar het zakje zorgt ervoor dat de spanning op de vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te ‘ademen’. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.

Bescherming

Het gevoeligste deel van het lichaam van een vrouw is het geslachtsorgaan. Er zijn veel invloeden van buitenaf die kan zorgen voor een geprikkelde huid of die een ontsteking kunnen veroorzaken rondom het geslachtsorgaan. Alleen al het wassen van het geslachtsorgaan met zeep kan ervoor zorgen dat de Ph-waarde uit balans kan raken. Het extra stukje stof in je onderbroek fungeert tenslotte ook voor bescherming tegen schadelijke- of bacteriële problemen. Er is door de stof meer ruimte om te ademen, waardoor je ondergoed goed droog blijft en schadelijke bacteriën krijgen hierdoor geen kans om te groeien.

Lees ook: Buikvet verminderen? Dan kun je deze 10 dingen het beste eten en drinken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Libelle | Beeld: videostill, YouTube