Dit kledingstuk is nog slechter voor je rug dan hoge hakken


Dit kledingstuk is onbewust erg slecht voor je rug

Mensen met een slechte rug weten vast wel dat ze hoge hakken beter kunnen vermijden. Door de onnatuurlijke houding die je met hakken aanneemt krijg je namelijk snel last van je rug. Ook vermijden we dingen als zwaar tillen en proberen we een juiste houding aan te nemen als we zitten. Maar wist je dat je strakke spijkerbroek ook voor veel last kan zorgen? 

Dat dit zo slecht was wisten wij niet.

Skinny jeans

Uit onderzoek van de British Chiropractic Association blijkt dat skinny jeans het allerslechtst zijn voor je rug. Je zou denken dat hoge hakken veel slechter zijn, maar niets is minder waar. Hoe dit kan? Omdat je broek zo strak zit om je heupen neem je een rare houding aan, zowel tijdens het staan als het zitten. Hierdoor kun je je rug flink belasten, omdat je dit (bijna) dagelijks doet.

Onbewust

Veel mensen hebben niet door dat ze hun rug belasten door de dingen die ze dragen. Want zeg nou zelf, wist jij dat jouw favoriete spijkerbroek zo slecht was voor je? Wij kunnen zelf wel bedenken dat een zware tas slecht is voor je rug en schouders, net als te kleine schoenen of hakken slecht zijn voor je voeten. Maar skinny jeans? Nee dat hadden we niet gedacht.

Kleding

Volgens Chiropractor Tim Hutchful is je strakke broek zo slecht omdat het je bewegingsvrijheid inperkt. Je heupen en knieën kunnen niet goed beweging, waardoor je automatisch en onbewust een verkeerde houding aanneemt. Ook zijn wijde mouwen en grote oorbellen niet goed voor je lichaam. Door wijde mouwen ga je je armen raar beweging om te voorkomen dat je mouwen vies worden. Zware oorbellen rekken je oorlellen uit en zorgen voor een stijve nek.

 

Lees ook: Déze schoenen zijn het slechtst voor je voeten en nee, het zijn geen hakken…

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels