Dit gebeurt er als je je make-up er niet afhaalt voordat je gaat slapen

make-up
Waarom je altijd je make-up eraf moet halen

We snappen het, je hebt een druk leven. Het gebeurt ons allemaal weleens: we hebben een lange, drukke dag en ploffen aan het einde van de dag het liefst gewoon zo in ons bed. Vooral als je een avondje bent wezen stappen is het erg verleidelijk om gewoon zo te gaan slapen. Dit is echter heel erg slecht voor je huid, vooral op langer termijn. Wees je bewust van de gevaren en haal voortaan altijd je make-up eraf.

Gebruik altijd make-up remover.

Dermatoloog

Dermatoloog Dr Tatiana legt uit wat er gebeurt als je je make-up laat zitten tijdens je slaap. De make-up sijpelt in je poriën waardoor die verstoppen. Hierdoor worden je poriën wijder en dus beter zichtbaar. Ook ontstaan hierdoor puistjes en littekens. Je huid kan niet ademen en door de opbouw van oliën en huidschilfers krijg je last van ontstekingen, rode vlekjes en een grauwe huid.

Olie

Vaak wordt gedacht dat een vette huid ervoor zorgt dat je later minder rimpels krijgt. Dit is niet waar, zegt Dr Tatiana. Olie (of sebum) is niet hetzelfde als een gehydrateerde huid. Een vette huid zorgt juist voor acne, littekens en pigmentvlekken. Het is dus belangrijk dat je huid schoon blijft!

Lange termijn

Je denkt misschien dat een keertje met make-up op slapen niet zo erg is, maar op lange termijn is het toch schadelijk voor je huid. Je ziet sowieso dat je huid de dag erna er slecht aan toe is: je hebt puistjes, mee-eters en je huid lijkt grauw. Op lange termijn zullen er sneller rimpels ontstaan omdat je huid niet de tijd heeft om te ademen en zichzelf te vernieuwen. Ook krijg je sneller rimpels rond je ogen door de stukjes mascara en eyeliner die in je ogen wrijven. Ook blijft het niet bij de pukkeltjes de dag erna, je huid zal langer imperfect blijven met puistjes en een grauwe teint.

Lees ook: Ben jij gevoelig voor pukkels? Mijd dit ingrediënt dan in je make-up

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Videostill YouTube