Van dit natuurlijke drankje ga je beter slapen!

drankje

En het is nog lekker ook!

Lig jij ook altijd uren te woelen ’s avonds en kun je ook na het tellen van 8300 schaapjes de slaap niet vatten? Werken middeltjes als melatonine of een slaapverwekkend kopje thee niet bij je en ben je echt de wanhoop nabij? Dan zou je dit natuurlijke slaapmiddeltje eens kunnen proberen. Het kost je bijna niets en het is nog lekker ook!

Je nieuwe wapen in de strijd tegen niet kunnen slapen wordt namelijk kersensap.

Kersensap
Het rode sap dat afkomstig is van de kers is niet alleen hartstikke lekker, het zou je ook nog eens kunnen helpen in slaap te vallen. Onderzoekers van de Northurmbria University hielden voor de studie twintig vrijwilligers gedurende een week in de gaten. De proefpersonen kregen twee keer daags 30 milliliterkersensap of een placebo-drankje toegediend. Wat bleek? De proefpersonen die kersensap dronken hadden een verhoogd melatoninegehalte in hun bloed. Ook sliepen de proefpersonen die kersensap dronken efficiënter dan de proefpersonen die een placebo-drankje dronken.

Herstel
Wil je ook de voordelen van kersen op je slaapritme ervaren? Drink dan twee keer per dag – in de ochtend en twee uren voordat je gaat slapen – een glaasje puur kersensap. Je zult zien dat je nu eerder in slaap valt, dieper slaapt en ‘ s ochtends uitgeruster wakker wordt. Een leuk voordeel voor de sporters onder ons: uit eerder onderzoek bleek al dat kersen (specifiek de Montgomery-kers) een positieve invloed hebben op het herstel van het lichaam na zware inspanning. Wij gaan aan het kersensap!

Lees ook: in deze houding kun je het beste slapen als je ongesteld bent

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Victoria Chapman