Dit is de meest voorkomende reden waarom relaties stuklopen

relaties

Wellicht herkenbaar?

Wanneer jij weer als vrijgezel door het leven gaat, wordt er vaak gevraagd waarom jij en je ex uit elkaar gingen. Soms een behoorlijk moeilijke vraag om te beantwoorden, omdat er vaak meerdere factoren tot het beëindigen van de relatie leidden. In sommige gevallen weet degene zelf ook niet eens zo goed waarom de relatie op de klippen liep.

Hoewel iedere relatie anders is, is er wel degelijk een meest voorkomende reden waarom de relatie op de klippen liep.

Voorbij
Ze passen niet bij elkaar, ze groeiden uit elkaar of iemand ging vreemd; een paar redenen waarom een relatie voorbij gaat. Toch zijn deze redenen niet de meest voorkomende oorzaken waarom een relatie voorbij is. Uit een onderzoek blijkt dat er vanbinnen een heel andere reden schuilt waarom relaties het niet overleven. Zo zijn veel mensen toch bang om zich te binden, maar dat niet alleen. Ook zijn ze bang dat ze worden verlaten of dat de partner vreemdgaat.

Onrealistische gedachte
Uit de resultaten kwam naar boven dat veel mensen de relatie al beëindigen voordat een van hun angsten überhaupt realiteit kan worden. Hierdoor hebben veel mensen gemengde gevoelens wanneer de relatie is gestrand. Heb jij twijfels over je relatie? Zorg dan altijd dat je zeker weet waarom je het uitmaakt en niet omdat je bang bent dat je partner je zal verlaten.

Lees ook: deze eigenschappen maken je een goede vriendin 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: archief