Om deze reden moet je nooit televisie kijken als je aan het eten bent

eten televisie

Voortaan maar gewoon aan tafel eten

In een tijd van Netflix en binchewatchen is het soms maar wat fijn en makkelijk om voor de televisie te avondeten. Maar even eerlijk: echt gezellig is het niet. Voortaan maar gewoon aan tafel eten met je partner. Er is overigens nog een reden waarom je beter niet achter de televisie kunt eten, het is namelijk slecht voor je gezondheid.

Je kunt er namelijk een opgeblazen gevoel van krijgen…

Negatief effect spijsvertering

Even makkelijk voor de televisie eten, snel nog even dat broodje naar binnen proppen wanneer je onderweg bent of achter je computer eten om tijd te besparen op werk: dit zijn allemaal dingen je die beter niet meer kunt doen. Zo laat voedingstherapeut Hannah Braye weten dat dit een negatief effect heet op je spijsvertering. “Onze spijsvertering is een proces dat bestaat uit verschillende stadia, waarvan één de cefale fase wordt genoemd. Dit begint in de hersenen, lang voordat er zelfs maar voedsel in je maag komt.” De aanblik, geur of gedachte aan eten veroorzaakt de zogenoemde cefale fase.

Afleiding

De cefale fase stimuleert zo’n 20 procent van de afscheidingen die nodig zijn om een maaltijd te verteren, weet de voedingstherapeut. “Wanneer we ons concentreren op andere dingen dan op onze maaltijd, wordt de cefale fase geremd. Dit kan op zijn beurt bijdragen tot het ontstaan van een opgeblazen gevoel na de maaltijd”, legt ze uit. Daarom is het zo belangrijk om altijd aandacht te besteden aan wat je eet, zonder afleidingen.

Lees ook: Met deze geheime codes kun je alle kerstfilms op Netflix zien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels