Uitgeput, maar niet kunnen slapen? Dit is mogelijk de oorzaak

We hebben het gevoel van vermoeidheid, maar niet kunnen slapen allemaal weleens ervaren

Wanneer je dag uit een aaneenschakeling van vermoeiende activiteiten bestaat, is het fijn om bij thuiskomst onder de dekens te kunnen kruipen voor wat welverdiende slaap. Maar wat als je je compleet uitgeput voelt, maar niet kunt slapen? Het is de meesten weleens overkomen en er is een verklaring voor.

Ook is er iets wat je ertegen kunt doen.

Rusteloos

Eindelijk in bed kunnen kruipen na een uiterst vermoeiende dag voelt als een zegen, maar soms kan het dat je de slaap toch niet kunt vatten en dat je – ondanks je vermoeidheid – rusteloos in bed ligt, je tig keer omdraait en naar het plafond staart. Voedingstherapeut Jacky Lynch heeft wel een idee waardoor dat kan komen. De voedingsexpert deelt haar bevindingen hierover met het Australische blad Cosmo. Volgens haar is de aan te wijzen schuldige namelijk je geliefde kopje koffie.

Cafeïne

Volgens Lynch kan juist je koffieconsumptie ervoor zorgen dat je ’s avonds niet in slaap kunt vallen of niet kunt rusten. Cafeïne geeft op het moment dat je het drinkt inderdaad de boost die je nodig kunt hebben wanneer je moe bent, maar het effect houdt soms langer aan dan je wilt. Een kopje of twee kan helemaal geen kwaad, maar Lynch raadt aan om te minderen met koffie als het vaak voorkomt dat je niet in slaap kunt vallen, terwijl je uitgeput of moe bent.

Lees ook: Is het echt zo slecht om in je beha te slapen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash