Dochter (16) pest kankerpatiënt: vader straft haar door haar hoofd kaal te scheren

Wat vind jij van de actie van de vader?

Wat doe je als je erachter komt dat je dochter een pester is? Een vader die er recentelijk achterkwam dat zijn 16-jarige dochter een kankerpatiënt pestte met haar kale hoofd, was hierdoor diep geschokt. Hij besloot zijn dochter op een onconventionele manier te disciplineren.

De vader in kwestie vraagt zich op een forum af of hij te ver ging met zijn actie.

Vader

Op het forum Snew doet de vader in kwestie zijn verhaal. Hij begint met uit te leggen dat hij en de moeder van het meisje niet meer samenzijn en dat hij de volledige voogdij heeft. Om die reden heeft de vader de moeder van zijn dochter niet om toestemming gevraagd voor zijn ongebruikelijke actie om het meisje te straffen.

Pesten

“Mijn dochter kwam recentelijk in de problemen op school nadat ze een student met kanker pestte om haar haarverlies door haar kankerbehandeling, waaronder het aftrekken van haar pruik”, vertelt de vader in zijn bericht. Volgens de vader kunnen zijn dochter en haar medestudent niet goed door een deur, maar dat is volgens hem absoluut geen excuus voor haar gedrag. “Dit is niet hoe ik mijn dochter heb opgevoed en ik vind het walgelijk om te horen dat ze zich zo heeft gedragen.”

Hoofd kaal scheren

De man vertelt dat zijn dochter geen berouw toonde en dat ze met excuses kwam om haar gedrag te rechtvaardigen. “Het maakt me niet uit wat het andere meisje zei, haar gedrag is onvergeeflijk.” De man vertelt dat hij zijn dochter wilde disciplineren en hij gaf haar de volgende twee opties. Optie 1: Hij zou al haar elektronische spullen weggooien en nooit meer nieuwe voor haar kopen. Optie 2: Ze moet naar de kapper om haar hoofd volledig kaal te laten scheren. 

Te ver gegaan

Het meisje koos voor de tweede optie en de vader gaat nu ten rade op het forum. “Zoals je je vast kunt voorstellen, vinden veel mensen deze straf extreem. Haar moeder werd woedend en vertelde me dat onze dochter nu juist gepest kan worden (wat eigenlijk een beetje het punt is, om haar compassie bij te brengen).” Toch vraagt de vader zich nu af of hij misschien te ver is gegaan. “Ben ik nu de kl**tzak die te ver is gegaan?”

Meningen

De meeste mensen zijn van mening dat de vader te ver is gegaan. “Ik denk niet dat haar straffen door haar te vernederen het gewenste effect gaat bereiken” en “Je bent nu zelf aan het pesten”, zijn enkele reacties. Wat vind jij? Is de vader te ver gegaan?

Lees ook: Bruid wil dochtertje (3) van aanstaande niet op bruiloft: ‘Zij is zijn fout, niet de mijne’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Snew | Beeld: Unsplash