Is het echt zo slecht om in je beha te slapen?

Slaap jij weleens met je beha aan?

De meeste vrouwen doen voor het slapengaan hun beha uit omdat ze dat nu eenmaal comfortabeler vinden. Toch zijn er ook vrouwen die het prettiger vinden om hun beha wel aan te houden tijdens de nacht. Zo’n mededeling zorgt bij velen vaak voor wat schrik, want er wordt altijd verondersteld dat in je beha slapen slecht is, maar is dat eigenlijk wel zo?

Kan het echt kwaad?

Prettig

Met name wanneer grote borsten hebt, kan het onwennig of zelfs onprettig zijn om je beha uit te doen. En zeggen we niet altijd dat iemand moet doen waar zij zich prettig voor voelt? Geldt voor je beha dan niet hetzelfde? Aan Metro vertelt Tracey Jane, een professioneel beha-expert meer over de kwestie.

Lymfestelsel

“Sommige vrouwen wordt geadviseerd wel een beha te dragen wanneer ze slapen, bijvoorbeeld vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die net een borstoperatie hebben ondergaan”, vertelt Tracey Jane. Wel stelt ze dat het voor de meeste vrouwen beter is om geen beha te dragen in de nacht. “Het is beter voor je lichaam om je beha ’s nachts uit te doen, zodat het lymfestelsel naar behoren kan werken terwijl we slapen, zonder dat er niets in de weg zit wat hard tegen je aandrukt.”

Hangende borsten

Wil je toch met een beha aan slapen? Dan adviseert de beha-expert je om een beha te dragen met een zachte cup, zonder beugels. Op deze manier wordt je lymfestelsel minder belemmerd in het werk. Daarnaast hoef je je overigens geen zorgen te maken dat je borsten dan gaan hangen.

Lees ook: Na zoveel maanden moet je je beha vervangen, volgens experts

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash