Door deze groenten toe te voegen aan je ontbijt kun je afvallen!

Afvallen zonder dat je er bij stil hoeft te staan!

Eet jij ’s ochtends altijd hetzelfde ontbijt en heb je rond elf uur in de ochtend alweer honger? Dat zou goed kunnen komen doordat je ontbijt niet voedzaam genoeg is. Voeg je echter champignons toe aan je ontbijt, dan zul je langer verzadigd zijn.

Je zou door het eten van champignons zelfs afvallen.

Verzadigend
Je vraagt je nu ongetwijfeld af hoe het kan dat champignons zo goed werken bij gewichtsverlies. We leggen het uit. Champignons zorgen voor een vol gevoel en daardoor heb je minder zin om te snacken. Champignons zouden, volgens het onderzoek van de Universiteit van Minnesota, zelfs verzadigender zijn dan vlees en daarbij ook nog een stuk voedzamer. Naast dat het voedzamer is en sneller verzadigt, bevatten champignons ook nog eens een hoge dosis vitamine D. Zeker in de herfst- en wintermaanden hebben we een grote behoefte aan deze vitamine. Het is donkerder buiten en het lichaam maakt hier dan ook weinig van aan.

Eiwitten 
De onderzoekers kwamen tot deze conclusie, door twee groepen mensen te testen. De eerste groep ontbeet elke dag voor 10 dagen steevast met gehakt. De andere groep mocht alleen ontbijten met iets waar champignons in verwerkt zaten. De porties werden gebaseerd op de hoeveelheid eiwitten. Wat bleek? De groep die champignons at zat veel langer vol dan de andere groep. Voortaan doe je er dus goed aan om lekker een omeletje met deze paddenstoelen te maken. Zo voorkom je dat je rond tien uur alweer zin hebt in een koekje.

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash