Bewezen: katten verbeteren de kwaliteit van ons leven en dít is de reden

katten

Als je nog geen kat hebt neem je die meteen in huis!

Zit je al enige tijd te twijfelen over de aanschaf van een kat maar ben je nog wat terughoudend? Dan gaan wij je met deze goede argumenten overhalen om wél een kat in huis te nemen. Katten verbeteren namelijk je leven om deze redenen. 

Een maatje voor het leven
Enige tijd geleden was het nog Wereld Kattendag, en om deze reden sprak NU.nl met hoogleraar Antrozoölogie Marie-José Enders. Zij zegt dat katten een maatje zijn, iemand die je kan vertrouwen, waarmee je aanspraak hebt en je veiliger voelt.” Je hebt iets om voor te zorgen en het geeft je een doel in het leven.” Er is zelfs bewezen dat er minder zorg en medicatie nodig is voor mensen in verzorgingstehuizen zodra er meer omgang is met katten. Daarnaast zijn katten ook erg goed voor de opvoeding van een kind. Enders zegt hierover: “Kinderen leren door de zorg van katten verantwoording te dragen en het helpt hen bij het ontwikkelen van empatisch vermogen. Ze moeten echt rekening leren houden met hun huisdier.”

Vermindering van hartklachten
Aan de Universiteit van Minnesota hebben ze een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat mensen die een kat hebben 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen zonder kat. In een soortgelijk onderzoek van een aantal jaren geleden is ook nog eens gebleken dat kattenbaasjes een aanzienlijk lager risico lopen om te overlijden aan hart-en vaatziekten. Een reden hiervan zou zijn dat mensen die een kat hebben minder last van stress hebben.

Toch meer een honden-persoon? Geen punt! Want ook deze gezellige viervoeters vervullen dezelfde levensbehoeften als katten. Een nadeel zou alleen zijn dat honden iets meer onderhoud nodig hebben, maar als je van wandelen houdt is dat alleen maar fijn!

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash