Heb jij ook altijd last van een after dinner dip? Zo kun je ‘m voorkomen!

after dinner dip

Nooit meer meteen op de bank ploffen!

Je herkent het gevoel vast; je hebt je net tegoed gedaan aan een heerlijk diner en dan voel je je oogleden zwaar worden. Val jij ook altijd meteen in slaap als je een goede maaltijd achter de kiezen hebt? Dat kun je voorkomen; met deze tips hoef jij niet langer bang te zijn voor een after dinner dip

Geen zware oogleden meer voor jou na het eten!

De dip
Laten we eerst even uitleggen hoe zo’n foodcoma tot stand komt. Als je veel of heel vet eet dan moet je lichaam heel veel moeite doen om dit te verteren. Veel energie en bloed wordt uit de rest van je lichaam gehaald om naar het spijsverteringsstelsel te gaan. Ook de hersenen krijgen minder bloed dan ze gewend zijn, waardoor jij dus blijft zitten met een gigantische dip.

Eet kleinere maaltijden
Misschien klinkt dit als een open deur, toch doen weinig mensen het. Je kunt beter kleine porties verdeeld over de dag eten, in plaats van één grote lunch en een stevige avondmaaltijd. Als je toch lekker veel wilt eten tussen de middag, eet dan lichtere producten. Een salade werkt perfect.

Eet eerder
De dip na het eten is niet de enige dip die je krijgt door de dag heen. Ook de middagdip is heel vervelend en daar ontkom je niet zo makkelijk aan. Je kunt hem wel minder heftig maken door eerder te gaan eten. Zo valt die dip tenminste niet samen met je after dinner dip. Dat is dip op dip en daar word je echt niet wakkerder van.

Koffie
Na een grote maaltijd kan een kopje koffie wonderen verrichten. Het houdt je wakker en het bindt de vetten die je tot je neemt, waardoor je lichaam minder moeite hoeft te doen bij het verteren. Drink deze alleen niet vlak voor je naar bed gaat, omdat dat je slaap weer in de weg staat.

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Unsplash