Recept: romige Snickerstaart

Snickerstaart

Met wie ga jij dit binnenkort maken?

Snickers en cheesecake, je mag ons er ’s nachts voor wakker maken. Helemaal als deze twee lekkernijen met elkaar worden gecombineerd heb je een hapje die gemaakt is van dromen. Snickerstaart is ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken.

Sla de volgende ingrediënten maar meteen in!

Wat heb je nodig voor de Snickerstaart?

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram slagroom
  • 8 grote Snickers repen, grof gesneden + meer Snickers ter garnering, fijn gesneden
  • 80 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • 250 gram chocoladekoekjes, verkruimeld
  • 160 gram dulce de leche*
  • 250 gram pindakaas met (extra) crunch
  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 110 gram poedersuiker
  • 180 milliliter slagroom
  • 70 gram mascarpone
  • 70 gram ongezouten pinda’s, grofgesneden

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer tot er een saus ontstaat. Voeg eventueel nog wat extra slagroom toe als het een heel dikke saus is.
  • Zet een pan op een laag vuur en voeg de helft van de Snickers en de boter toe. Laat het smelten tot een geheel en roer regelmatig.
  • Voeg het Snickersmengsel toe aan de verkruimelde koekjes en roer tot een geheel.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en doe het koekjesmengsel erin. Verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Zet de taartvorm 10 minuten in de oven en laat de bodem daarna even afkoelen.
  • Verdeel de dulce de leche* over de bodem en verdeel daarna de helft van de chocoladesaus erover.
  • Doe de pindakaas, roomkaas en poedersuiker in een kom en klop dit met een handmixer tot een geheel.
  • Klop de slagroom en mascarpone samen tot een geheel en voeg dit toe aan het pindakaasmengsel. Roer tot een egaal mengsel en voeg toe aan de taart.
  • Versier de taart met de rest van de chocoladesaus en verdeel de extra Snickerstukjes en de pinda’s over de taart.
  • Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

*Dulce de leche

* Je kunt dulce de leche heel makkelijk zelf maken met gecondenseerde melk. Dit doe je simpelweg door het etiket van het blikje gecondenseerde melk af te halen en het blikje in een pan ruim onder water te zetten. Breng het water aan de kook en laat het blikje drie uur koken. Houd in de gaten dat het blikje onder water blijft staan! Dit is belangrijk, omdat het blikje anders kan ontploffen. Laat het blikje en de inhoud vervolgens helemaal afkoelen, voor deze wordt geopend. Anders kun je je lelijk branden.

Lees ook: Warme chocolademelk met Ferrero Rocher en Nutella

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Network | Beeld: videostill