Tanja: ‘Mijn man bekritiseert mijn kookkunsten’

kookkunsten

Haar man maakt kwetsende opmerkingen over het eten

Tanja* (33) is boos op haar vriend Rob (33). Hij zou namelijk haar kookkunsten hebben bekritiseerd en hier erg gemeen over gedaan hebben. Tanja vindt dat hij zich aanstelt, maar weet ook niet goed hoe ze hier met hem over in gesprek moet gaan. Ze vraagt om advies op het platform Reddit.

Kwetsende opmerkingen

“Ik heb gisteren enchilada’s gemaakt voor het avondeten en mijn man vond ze niet lekker”, begint Tanja haar verhaal. “Hij was zo van streek dat hij me de rest van de avond negeerde. Toen ik hem vandaag vroeg of kon uitleggen waarom hij me negeerde, zei hij dat ze zo slecht waren dat hij zich niet gerespecteerd voelde en dat ik ze expres slecht had gemaakt.” Tanja vond zijn reactie nergens op slaan. “Ik liet hem weten dat ik dat niet had gedaan en dat ik ze wel lekker vond en de kinderen ook.”

Volgens Rob smaakten ze nergens naar. “Ik liet hem weten dat ik er veel moeite voor heb gedaan en dat zijn opmerkingen kwetsend waren. Ik zei dat ik kon stoppen met voor hem te koken als hij dat liever had en hij zei dat het een voorrecht was om voor hem te koken en dat hij voortaan wel fastfood ging halen. Ik vond zijn reactie erg kwetsend, maar hij bleef volhouden dat hij ‘gewoon heel eerlijk was.'”

Ruzie

Tanja en Rob zijn al twaalf jaar getrouwd en het is niet de eerste keer dat hij de kookkunsten van Tanja bekritiseert. “Eerder maakte ik al eens eieren voor hem die volgens hem te zacht waren. Toen zei hij weer dat ik dat deed om hem tot last te zijn. Ik heb hem geprobeerd duidelijk te maken dat zijn opmerkingen echt gemeen en onnodig zijn. Rob heeft ook een paar keer gekookt en toen heb ik nooit gezegd dat het eten niet lekker was, maar heb ik juist gezegd hoe dankbaar ik was dat hij er moeite voor deed.”

Tanja wil dat Rob haar anders gaat behandelen als het om het eten gaat. “Ik wil dat Rob aardiger doet, omdat ik zoveel tijd en moeite in het eten steek keer op keer. Hij zei echter dat hij ook niet tegen me wil liegen als ik vraag of hij het lekker vindt of niet. Wat moet ik doen?”

Wat vind jij dat Tanja moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam u/Gen-E.

Lees ook: ‘Mijn vriend claimt dat hij geen social media heeft, maar ik geloof er niks van’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock