Oeps: zóveel geld geven we per jaar uit aan buiten de deur eten

deur

Dat is even slikken…

Gemak dient de mens en daar spelen Thuisbezorgd, Deliveroo, Foodora en UberEATS handig op in. Een heerlijke maaltijd is slechts een muisklik verderop dankzij deze thuisbezorgddiensten. Niet zo gek dat we er in 2017 dankbaar gebruik van maakten. Soms heb je simpelweg geen zin om zelf te koken en eet je liever een hapje in een restaurant, of laat je wat thuisbezorgen. En hier willen we best wat aan uitgeven, zo blijkt.

Je voelt die etentjes niet meteen in de portemonnee, maar op jaarbasis geven we een behoorlijk bedrag uit aan deze maaltijden…

Buiten de deur eten
Als je sushi wilt eten, kun je dat het beste in een sushi-restaurant doen. De sushi is daar immers een stuk lekkerder dan je eigen gecreëerde maaltijd. Dat we wel een duit in het zakje willen doen om lekker te eten blijkt uit de cijfers van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Dit onderzoeksinstutuut onthulde dat we per persoon maar liefst 1115 euro aan eten en drinken buitenshuis spenderen. In 2018 loopt dit bedrag alleen maar op. In 2018 leggen we het aanzienlijke bedrag van 1165 euro per persoon neer voor voedsel buiten de deur. 

Jongeren en tweeverdieners
Volgens FSIN geven vooral jongeren hun geld graag uit aan etentjes buiten de deur. Ook tweeverdieners doen dit graag. Tja, buiten de deur eten is erg gezellig, dus wij kunnen het hen -en eigenlijk ook onszelf- niet kwalijk nemen.

 

Lees ook: Bij deze Nederlandse restaurants kun je de beste carpaccio eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pexels