Inslaan die wijn! De oogsten zijn zo slecht dat we volgend jaar weinig wijn kunnen kopen…

wijn
Dat wordt hamsteren

Wat is er nou heerlijker dan na een lange werkdag te genieten van een glaasje rood? Ook in het weekend trekken we graag een flesje wijn open of gebruiken we een beetje wijn om een maaltijd meer smaak te geven. Wellicht kan dit scenario volgend jaar veranderen.

Huilen met de pet op.

Daling oogst
De wijnproducenten die worden beschouwd als de Endemol Shine Group onder de wijnen, hebben bekend gemaakt dat er dit jaar een aanzienlijke daling te zien is van de oogst. Dit betekent dat je volgend jaar waarschijnlijk dieper in de buidel moet tasten om een flesje wijn te bemachtigen.

Slecht weer
The International Organization of Vine and Wine
verklaart dat het extreme weer in Italië, Frankrijk en Spanje de boosdoener is geweest voor de slechte oogst. De oogst is sinds vijftig jaar niet meer zo laag geweest. In Italië daalde de oogst met maar liefst 23%. Frankrijk kon 19% minder oogsten en ook Spanje zag een daling en kon 15% minder binnenhalen.

Duurdere wijn 
De daling van de oogst betekent dat we volgend jaar meer moeten betalen voor een flesje wijn. Hoewel de wijnliefhebbers balen, 
verkeren de kleinere bedrijven door de slechte oogst in zwaar weer. Door de tegenvallende oogst lopen deze (familie)bedrijven tegen het probleem aan dat ze wellicht hun bedrijf moet verkopen. 

Lees ook: dit is de reden dat je twee glazen wijn voor het slapengaan moet drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Playboy | Beeld: Pexels