Kom maar door! Dit zijn alle wijnfestivals in Nederland deze zomer

Met wie wil jij hierheen?

‘Wijn is fijn’, een uitspraak die je vaak hoort in de zomer als je op een terras zit. Af en toe van een wijntje genieten in de zomer kan ontzettend lekker zijn. Wat dat wijntje nog beter maakt? Een heerlijke hapje. Maar goed dat foodfestivals immens populair zijn en momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Uiteraard mag een wijnfestival daarom niet ontbreken.

Deze zomer zijn er meerdere wijnfestivals in Nederland.

Wijn geeft venijn

Geniet jij graag van een wijntje op z’n tijd? Dan mag je een van de onderstaande wijnfestivals niet missen. De vijf wijnfestivals zijn allemaal verschillend, maar hebben één ding -uiteraard- gemeen en dat is dat er diverse wijnen zijn. Je hoeft helemaal geen wijnkenner te zijn. Op de festivals kun je kennis maken met verschillende wijnen. Uiteraard kun je ook gewoon genieten van een Chardonnay of Sauvignon Blanc. Bekijk hieronder de festivals. Naar welk festival ga jij?

Bacchus Wijnfestival

We trappen af met het Bacchus Wijnfestival dat plaatsvindt in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Op 8, 9, 10 en 15, 16 en 17 juni kunnen wijnliefhebbers genieten van hun favoriete alcoholische versnapering en uiteraard van lekker eten en goede muziek.

Wijnfestival Hoorn

Een paar van de beste wijnen kun je op 21 juli op het Wijnfestival in Hoorn proeven van 16:00 uur tot 23:00 uur. Uiteraard zijn er ook een heleboel hapjes die je kunt proeven op een van de mooiste plekjes van Hoorn: het Baatland.

Zeeuws Wijnfeest

Een wijnfeest klinkt erg tja… feestlijk, en dat belooft het ook te worden. Op 3 en 4 augustus vindt het evenement plaats op een heuse wijnhoeve. Men kan genieten van heerlijke wijnen, lekker eten en geweldige optredens. Extra leuk: elk jaar wordt er tijdens dit evenement een nieuwe wijnkoningin bekendgemaakt met kroningsceremonie.

Kannen en Kruiken 

Dit reizende festival heeft al een keer plaatsgevonden in Zwolle een maand geleden, maar mocht je het gemist hebben; niet getreurd! Van 9 tot 12 augustus is het festival in Amersfoort en van 21 tot 23 september in Maastricht. Ideaal voor wijn- én bierliefhebbers. De beste bierbrouwers en vinologen lopen er rond en je kunt uiteraard veel alcoholische versnaperingen proeven en veel lekker eten.

Wijnfestival Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Ook het hoge Noorden heeft een wijnfestival. Van 28 tot 30 september kun je heerlijke wijnen proeven en genieten van lekkere hapjes in de Der Aa-kerk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het weer.

Lees ook: Aha, dit is de reden dat wijnflessen hol zijn aan de onderkant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: Pixabay