Een relatie verbreken? Dit is hoe je dat het beste kunt doen

relatie verbreken

Een punt zetten achter je relatie is nooit leuk

Zelf een relatie verbreken of gedumpt worden is nooit leuk. Eigenlijk bestaat er geen juiste manier om de ander te vertellen dat je het uit wilt maken. Toch is er een onderzoek gedaan waarin wordt aangegeven wat de beste manier is om een relatie te verbreken. 

En de uitkomsten van dit onderzoek zullen je misschien verrassen.

Schuldgevoel
Een punt achter je relatie zetten na jarenlang alles samen gedeeld te hebben, is nooit leuk. Een Amerikaans onderzoek heeft echter aangetoond dat het wel mogelijk is om de pijn voor de ander te verlichten. We weten waarschijnlijk allemaal wel dat samen blijven uit schuldgevoel niet werkt, maar je wilt de ander ook niet kwetsen.

Amerikaans onderzoek
Onderzoekers van de Brigham Young University hebben 145 Amerikanen ondervraagt over hun relatie. Tijdens het onderzoek hebben ze verschillende scenario’s voorgelegd waarbij iemand een relatie verbreekt. Wat blijkt? De meeste mensen hebben liever de hardere aanpak dan de zoetsappige manier waarbij mensen eromheen draaien op het moment dat ze de relatie willen verbreken. Hier moet wel bij gezegd worden dat de té directe aanpak: “Het is over”, weer averechts werkt. De onderzoeker geeft aan, “Je hebt eigenlijk een soort buffer nodig. Zeg bijvoorbeeld dat jullie eens moeten praten. De ander zal meteen begrijpen dat er slecht nieuws volgt, en krijgt zo even de tijd om zich mentaal voor te bereiden.”

Lees ook: Checklist: zo herken je of jouw partner misschien vreemdgaat…

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Independent