Dit zijn de dertien grootste ergernissen tijdens een date

Date ergernissen

Wat vind jij een afknapper tijdens een date?

Valentijnsdag nadert met rasse schreden. Diverse vrijgezellen besluiten hun liefdesleven dan ook weer wat nieuw leven in te blazen. De een gaat met een Tinderdate een drankje doen in de kroeg en een ander gaat met een nieuwe kennis uit eten. Om een date te laten slagen is het altijd belangrijk om jezelf te zijn, maar wat moet je juist niet doen tijdens een date?

Uit eten gaan

Chewsygum.com was benieuwd wat de grootste ergernissen zijn tijdens een date. De website vroeg 1.283 volwassenen aan de tand naar wat ze tenenkrommend vinden tijdens een afspraakje. Uit de rondvraag kwam naar voren dat slechts 32 procent van de participanten een etentje een goed idee vindt voor een eerste date. Opvallend, aangezien uit eten gaan nog altijd een populaire activiteit is voor een eerste afspraakje.

Not done

Wil je kans maken op een tweede date? Houd de dertien onderstaande punten dan in je achterhoofd. Op deze zaken knappen veel mensen af.

13. Het is not done als iemand met zijn of haar ellebogen op tafel eet (9 procent)
12. Je frietje of stukje vlees twee keer achter elkaar in de (gedeelde) saus dippen – oftewel double dipping – is een dooddoener (25 procent)
11. Zonder blikken of blozen ongevraagd uit het bord van je gezelschap eten (35 procent)
10. Een poging doen om van bil te gaan (48 procent)
9. Al aan het eten beginnen terwijl je date nog geen gerecht heeft (52 procent)
8. Iemand wil zijn of haar maaltijd niet delen (53 procent)
7. Je praat over je vorige partner (63 procent)
6. Je date kijkt te diep in het glaasje (67 procent)
5. Iemand gebruikt zijn of haar telefoon vaak (76 procent)
4. Je gezelschap praat alleen maar over zichzelf (82 procent)
3. Iemand eet luid of met de mond open (88 procent)
2. Beroerde tafelmanieren (91 procent)
1. Bot zijn tegen het personeel (94 procent)

Gespreksonderwerpen

Het praten over je ex staat op nummer 7 van zaken die ergernissen opleveren. Maar dat is niet het enige onderwerp waar je beter niet over kunt reppen. Zo vonden de deelnemers het niet gepast om te vragen hoeveel iemand verdient. Ook is het niet gepast om te directe vragen te stellen over familie en vrienden. De participanten gaven aan dat het wordt gewaardeerd als het gesprek tijdens een eerste date grappig en luchtig is. Zo mag je gerust vragen naar iemands dromen, favoriete muziek en hobby’s.

Eten bestellen

Als je wilt dat je date je aantrekkelijk vindt, zijn er ook een paar gerechten die je beter niet kunt bestellen. Zo zijn er diverse gerechten die niet altijd charmant staan om te eten. Denk aan burrito’s, hamburgers of gerechten met veel saus. Ook vinden sommigen het een afknapper als iemand een visgerecht bestelt.

Lees ook: Man stuurt vrouw na afloop date ‘tips’ over hoe ze zichzelf kan verbeteren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels