Mijn vriend heeft mijn anticonceptie stiekem verwisseld omdat hij wil dat ik zwanger raak’

zwanger

‘Tot mijn schrik ben ik erachter gekomen dat hij mijn anticonceptie pillen heeft verwisseld met foliumzuur’

Melanie* en haar vriend Kees zijn al vijf jaar samen en hebben ergens wel een kinderwens. Het enige wat anders is aan hun kinderwens, is dat Melanie niet zelf het kind wil dragen. Hierdoor hebben ze het gehad over adoptie of een draagmoeder. Toch denkt Kees daar ineens heel anders over. Melanie is er namelijk achter gekomen dat Kees de afgelopen drie maanden heeft geprobeerd Melanie zwanger te krijgen. Op Reddit vertelt ze haar verhaal.

Foliumzuur

“Ik ben er onlangs achter gekomen dat mijn vriend Kees al drie maanden lang probeert om mij zwanger te krijgen door mijn anticonceptie pillen om te ruilen met andere pilletjes”, begint Melanie. “Ik bewaar mijn anticonceptie in een vitamine potje. Ik neem ze altijd in rond half acht ’s ochtends en het zit nu zo in mijn systeem dat het bij mijn ochtendroutine hoort.” Melanie is een aantal maanden geleden overgestapt naar een ander soort pil (een kleinere versie) waar ze zelf nog niet zo bekend mee is. “En tot mijn schrik ben ik erachter gekomen dat Kees mijn nieuwe anticonceptie pillen gewoon heeft verwisseld met foliumzuur!”

Wisseltruc

“Afgelopen week was ik vroeg thuis, dus ik bedacht om zijn lievelingsmaaltijd klaar te maken. We hadden eerder deze week al eens ruzie gehad omdat hij zijn mening over kinderen had veranderd, dus ik wilde iets leuks voor ons doen”, schrijft Melanie. “Maar toen ik er eenmaal achter kwam dat hij mijn pilletjes om had gewisseld, zette ik ze op de eettafel toen Kees thuiskwam en barstte in huilen uit.” Melanie wist zich geen einde raad en heeft bijna niks tegen hem gezegd tijdens de confrontatie. “Ik heb vier uur lang in de logeerkamer gezeten en naar de muur gestaard. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik wist niet of dit überhaupt wel legaal was en ik wist al helemaal niet hoe ik hem weer onder ogen moest komen.”

Ik heb zelfs overwogen om uit het raam te kruipen”, vervolgt Melanie. “Maar ik wist niet waar ik heen moest. Kees klopte een tijdje op de deur, maar pas toen ik door had dat hij niet meer voor de deur stond, kreeg ik ineens het gevoel dat ik een zwangerschapstest moest doen. Hij heeft me wel drie maanden aan het lijntje gehouden, dus ik wilde het zekere voor het onzekere nemen.”

Zwanger

“Ik stapte de logeerkamer uit en stapte op Kees af. Ik heb hem het huis uitgestuurd en gezegd dat hij het kon uitzoeken. Toen heb ik meteen de deur dichtgegooid en ben ik naar de badkamer gerend. Toevallig had ik een zwangerschapstest in een van de kastjes liggen, gewoon voor de zekerheid. Ik deed de test en wachtte een paar minuten.” Maar toen Melanie de uitslag zag, zakte de grond onder haar voeten vandaan. “Ik ben zwanger. 3+ weken als ik de Clearblue test moet geloven. Er staan hele sterke lijnen, dus het kan haast niet anders. Ik ben al drie dagen achter elkaar aan het huilen”, schrijft Melanie. “Alles doet pijn, ik voel me klote en ik twijfel om de politie te bellen.”

“Aan de ene kant wil ik de politie zo graag bellen, maar aan de andere kant weet ik niet of ze mij serieus nemen. Ik weet namelijk helemaal niet hoe de wet werkt rondom dit onderwerp”, geeft Melanie toe. Wat vind jij dat Melanie moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAvengance.

Lees ook: ‘Mijn zussen zijn de reden dat ik aan het afvallen ben’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels