Ben jij nog wel gelukkig in je relatie? Dit is de vraag die je jezelf moet stellen

gelukkig relatie

Deze vraag kan je veel inzicht geven

Wanneer je nog maar net samen bent met je lief, lijkt het kinderspel om je relatie te ‘onderhouden’. Naarmate de tijd verstrijkt merk je echter vaak dat het onderhouden van je relatie wel om toewijding vraagt. Maar er is een verschil tussen moeite doen voor je relatie en je ontevreden voelen in je relatie. Ben jij nog wel gelukkig in je relatie? Blijkbaar is er een vraag die je jezelf kunt stellen voor wat meer inzicht.

In een ongelukkige relatie blijven

We kennen allemaal wel mensen die gescheiden zijn of na jaren samenzijn een punt achter hun relatie zetten. Toch zijn er ook veel mensen die in een relatie blijven waar ze helemaal niet gelukkig in zijn. Ze vinden het eng om weer alleen te zijn. Sommigen twijfelen ook of hun relatie ze wel echt zo ongelukkig maakt. Zijn ze te kritisch of hebben ze onrealistische verwachtingen? Relatietherapeut Ronica Arnold Brandson vertelt aan Oprah Mag hoe dat precies zit. “Angst om alleen te zijn, angst om afgewezen te worden en angst om te falen zijn redenen waarom we in relaties blijven waarin we helemaal niet gelukkig zijn.”

Vraag

Brandson weet precies welke vraag je jezelf moet stellen om te achterhalen of je wel gelukkig bent in je relatie. “Stel jezelf de volgende vraag: Als vandaag mijn laatste dag is, kan ik dan zeggen dat ik in de relatie zat waarin ik wil zitten? Een relatie die ik verdien?” Als je antwoord nee is, is het goed om je relatie onder de loep te nemen. Je verdient het om gelukkig te zijn.

Lees ook: Een blijvertje: deze 10 dingen wijzen erop dat je een goede relatie hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Oprah Mag | Beeld: Unsplash