Dit is de gemiddelde leeftijd waarop Nederlanders trouwen

trouwen

Had jij dit verwacht?

Veel vrouwen kijken er al sinds kleins af aan naar uit om ooit in het huwelijksbootje te stappen. Ze dromen niet alleen over de prins op het witte paard, maar ook over een prachtige jurk om in te trouwen en een mooi feest. Voor de een breekt de dag waarop ze het jawoord geeft sneller aan dan voor de ander. Maar op welke leeftijd laten de meeste Nederlanders zich in het echt verbinden?

Vrouwen geven gemiddeld eerder het jawoord dan mannen.

Trouwen
Volgens het CBS breekt de grote dag voor vrouwen sneller aan dan voor mannen. De gemiddelde leeftijd waarop de dames eeuwige trouw beloven is 31 jaar. De mannen laten nog even op zich wachten en leggen hun geloftes rond hun 34ste af.

Samen zijn
Uiteraard is het voor iedereen weer anders op welke leeftijd het goed voelt om in het huwelijk te treden. Wist je trouwens dat de meeste stellen elkaar het jawoord geven na een relatie die gemiddeld 4,9 jaar duurt? Nu we het toch over cijfers hebben; het gemiddelde stel trekt na 17 maanden bij elkaar in en ze zijn maar liefst 20 maanden bezig om plannen te maken voor hun grote dag.

 

Lees ook: vrouwen met deze namen maken de meeste kans om te trouwen in 2018

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay