Onderzoek onthult: dit is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

leeftijdsverschil

Hoeveel schelen jij en je partner?

Je hebt de uitspraak ‘je bent zo jong als je je voelt’ vast weleens voorbij horen komen, maar het blijkt dat het in een relatie toch wat gecompliceerder ligt dan dat. Het leeftijdsverschil tussen een koppel speelt een belangrijke rol in of een getrouwd stel uit elkaar gaat of niet.

Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans dat de relatie niet slaagt.

Leeftijdverschil

Hoewel statistieken niet kunnen vaststellen hoe het zit tussen jou en je partner, zijn we toch wel benieuwd naar wat het leeftijdverschil betekent voor je relatie. Uit onderzoek van Andrew Francis en Hugo Mialon, professoren werkzaam aan the Department of Economics aan Emory University in Atlanta, kwam naar voren dat er een duidelijke relatie blijkt te zijn tussen een leeftijdverschil en de mate waarin mensen bij elkaar blijven.

Ongunstig verschil

Uit het onderzoek bleek dat des te groter het leeftijdsverschil is, des te groter de kans is dat de een getrouwd stel gaat scheiden. Is het leeftijdsverschil groter dan 20 jaar? Dan heeft het huwelijk van het stel een kans van 5 procent om te slagen! Zit er 10 jaar verschil tussen de partners? Dan is de kans op een scheiding 39 procent groter dan bij een stel dat niet te maken heeft met een groot leeftijdsverschil.

Ideale leeftijd

Zelfs als een stel een leeftijdsverschil van vijf jaar heeft, is de kans op een scheiding al iets groter, namelijk 18 procent. De onderzoekers stellen dat het het beste is als een stel minder dan vijf jaar leeftijdverschil heeft.

Kinderen

Wat ook naar voren kwam in het onderzoek, was dat een relatie een grotere slagingskans heeft als een stel vóór het huwelijk al hun eerste kind samen heeft. Een kleine hebben voordat het jawoord wordt gegeven houdt volgens de statistieken in dat de kans op een scheiding 59 procent kleiner is dan wanneer het stel hun eerste kind heeft binnen het huwelijk.

Lees ook: Dit zijn 10 tekenen dat jij een hele goede relatie hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NY Post | Beeld: Pexels