‘Hij blokkeerde me omdat ik één telefoontje gemist had’

gemist

‘Ik wil niet samen zijn met zo’n wantrouwend iemand’

Melissa* en Mark hebben een relatie en wonen samen. Ze hebben in het verleden wat problemen gehad met de communicatie, maar die leken opgelost te zijn. Totdat Mark ineens vreemd gedrag vertoont als Melissa een paar dagen weg is. Melissa vraagt zich af hoe ze met de situatie moet omgaan en vraagt lezers op Reddit om raad.

Werkafspraak in een andere stad

“Mark en ik zijn net iets meer dan een jaar samen”, begint Melissa haar verhaal. “Onze relatie heeft al de nodige ups en downs gehad, maar we hadden het nog altijd leuk samen. We hebben ook regels over communicatie opgesteld, zodat duidelijk is wat we van elkaar kunnen verwachten.” Toch is er nu iets gebeurd waar Melissa niet bepaald blij mee is. “Vorige week moest ik voor mijn werk een paar dagen naar een andere stad. Toen ik na een dag vol werkafspraken eindelijk in bed lag, viel ik binnen een paar minuten in slaap. Mark heeft me gebeld, maar dat belletje heb ik volledig gemist.”

Hele andere sfeer

Dat was de enige keer dat Melissa de telefoon niet opnam. “Mark had me de dagen daarvoor ook een paar keer gebeld en toen hebben we bijgepraat. Ik vertelde hem onder andere dat ik kaartjes voor een leuke film had gekocht en we verheugden ons erop om daarnaartoe te gaan.” Nadat ze zijn belletje had gemist, sloeg de sfeer echter compleet om. “Ik stuurde hem ’s ochtends een bericht om hem een leuke dag te wensen, maar dat kwam niet aan. Ik had het nog niet meteen door. Pas toen mijn andere berichten ook niet aankwamen, besefte ik dat hij me geblokkeerd had. We hebben ook altijd een melding van elkaars locatie aanstaan om veiligheidsredenen, maar die zag ik niet meer.”

Expres genegeerd

Melissa snapte er niks van. “Ik heb nog geprobeerd hem via social media te bereiken, maar daar was hij ineens onvindbaar. Hij had me daarop dus ook geblokkeerd. Daarna heb ik zelfs zijn moeder nog geprobeerd te bellen, maar die kreeg ik niet aan de lijn.” Er verstreek een dag en ineens werd Melissa door Mark gebeld. “Ik was blijkbaar weer goed genoeg om mee te praten. Ik verwachtte eigenlijk dat hij zijn excuses zou gaan aanbieden, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan begon hij tegen me te schreeuwen dat ik hem expres had genegeerd. Hij had op de locatiemelder gekeken en gezien dat ik laat ’s avonds nog buiten was. Die melder blijkt dus niet goed te werken, aangezien ik al in dromenland was in het hotel.”

Andere woning zoeken

Melissa heeft tegen Mark gezegd dat hij haar niet had mogen blokkeren. “Daar was hij het wel mee eens, maar toch hield hij voet bij stuk en zei hij dat alles mijn schuld was. Ik werd behoorlijk boos en besloot een dag eerder terug te keren van mijn werkafspraken. De lol was er wel af en ik was bang dat Mark ineens de sloten van ons huis zou gaan vervangen. Hij wist niet dat ik eerder terug zou komen en was verbaasd toen ik ineens op de stoep stond. Ik heb tegen hem gezegd dat ik op zoek ga naar een andere woning, want ik hoef niet met zo’n wantrouwend iemand samen te zijn. Heb ik de juiste keuze gemaakt?” Wat zou jij tegen Melissa zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam plzdonttellthtstory.

Lees ook: ‘Mijn broer heeft mijn leven tot een hel gemaakt en wil ineens weer contact’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Pablo Toledo