5 dagelijkse rituelen die voor een goede relatie zorgen

relatie
Deze vijf dingen zorgen voor een goede relatie

We willen natuurlijk het liefst een lange en gelukkige relatie met onze partner. Iedere relatie heeft z’n ups en downs, dus een gezonde relatie is soms hard werken. Je moet er veel aandacht, tijd en liefde in stoppen om elkaar te blijven koesteren. PureWow heeft een enquête gehouden onder haar lezers, waaruit bleek dat mensen met een lange en gelukkige relatie de volgende vijf gewoontes hebben.

Deze dagelijkse rituelen maken je relatie nog beter.

Ochtenden

Uit de enquête bleek dat veel mensen in een gelukkige relatie hun dag samen beginnen. Een klein gebaar als een kopje koffie voor de ander zetten of samen ontbijten -ook al doe je dit in stilte- kan al veel voor je relatie betekenen. Onze dagen zijn al druk en hectisch genoeg, dus een klein beetje tijd voor elkaar te nemen in de ochtend doet veel goeds voor je relatie.

Fysiek contact

Hoewel het nog zo logisch klinkt, vergeten veel stelletjes hoe belangrijk fysiek contact is. Dat betekent niet dat je iedere dag de horizontale tango moet dansen, maar vergeet elkaar niet te omhelzen, een kus te geven voor het slapengaan en kruip op de bank lekker tegen elkaar aan. Veel jonge en nieuwe stelletjes doen dit nog automatisch, maar koppels die al jaren bij elkaar zijn vergeten dit nog weleens.

Communicatie

Het lijkt een klein gebaar, maar een appje tijdens de lunch om te vragen hoe het gaat doet veel goeds. Hierdoor voel je je verbonden met elkaar en heb je het gevoel dat je echt een team bent. Ook vertrouwen mensen elkaar beter als ze gedurende de dag even vragen hoe het gaat.

Vrij houden

Zorg ervoor dat je niet in de dagelijkse sleur wegvalt en houd eens een dag voor elkaar vrij. Als je al vanaf jongs af aan bij elkaar bent, denk dan eens aan wat je toen samen deed. Gedraag je weer even als een verliefde puber en dans door de kamer, ga een stukje rijden in de auto of ga naar de film. Zeg die saaie ‘verplichte’ verjaardag af en ga samen op pad!

Avonden

Zoals je je dag samen begint, moet je deze ook samen afsluiten. Veel gelukkige stelletjes zeggen dat ze de dag graag samen afsluiten. De een doet dat door allebei een boek te lezen in bed, de ander kruipt tegen elkaar aan en vertelt over z’n dag. Tegelijk naar bed gaan schijnt erg goed te zijn voor je relatie!

Lees ook: 7 manieren om je relatie een boost te geven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels