Hoe weet je of je partner ‘de ware’ is? Mensen delen hun ervaringen

de ware

En, hoe wist jij dat je de ware had gevonden?

In films en op tv zien we het zo vaak: liefde op het eerste gezicht. Grootse gebaren bij een aanzoek. Glitter, glamour, drama, en vooral héél véél liefde. Maar in het echte leven zien onze relaties er vaak niet zo uit. Op Reddit vroeg een gebruiker hoe mensen wisten dat hun partner ‘de ware’ was, en de reacties zijn…verbazingwekkend normaal.

Love at first sight

Eerlijk is eerlijk: hoe we ook genieten van de drama en romance die Hollywood ons voorschotelt, helemaal realistisch is het niet. Van ‘liefde op het eerste gezicht’ is bij veel mensen geen sprake. Zo deelt een man: “Ze was eerst gewoon een vriendin. Maar ik besefte dat ik eigenlijk alle vrouwen in m’n hoofd met haar vergeleek. Zij was de meetlat van alles wat ik wilde in een vrouw. Het voelde risky om de stap te maken van een vriendschap naar een relatie, maar ik moest de gok wagen. Binnenkort vieren we onze achtste trouwdag.”

Toch kán het wel gebeuren dat die magische vonk al heel snel overspringt. Zo deelt een andere man: “De avond dat we elkaar ontmoetten wilde ik alleen maar bij haar in de buurt zijn. Ze was alles waar ik ooit op had kunnen hopen.”

Gezonde relatie

Natuurlijk geldt in elke relatie dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Maar hoe je daarmee omgaat, is een goed teken voor jullie toekomst. Zo deelt een vrouw dat ze tijdens een ruzie merkte hoe sterk haar relatie was. “Het voelde tijdens onze ruzies niet alsof we het tegen elkaar opnamen. Maar we waren simpelweg twee gefrustreerde personen die elkaar beter probeerden te begrijpen. Dat kalmeerde me direct als ik boos was.”

Ook een andere lezeres schrijft dat júist een conflict ertoe leidde dat ze het zeker wist: “Mijn vriend en ik waren vanaf het begin duidelijk over wat we meegemaakt hadden, waar we nog aan werkten, en hoe we daarmee omgingen. Toen hij iets deed dat mij van streek maakte, kostte het me veel moeite om niet weer in m’n oude, ongezonde gedrag terug te vallen. Ik liet het hem weten, en vervolgens kwam hij me ophalen om het er samen over te hebben. Hij zei dat mijn PTSS van voorgaande relaties niet betekende dat ik geen liefde of gezonde relatie verdiende. Het veranderde niet hoe hij zich over me voelde. Dat was het moment dat ik het zeker wist.”

De kleine dingen

Maar het zijn niet altijd grote gesprekken en zware discussies die zo’n besefmoment aanwakkeren. Ook de allerkleinste dingen kunnen een goed teken zijn dat je ware liefde voor elkaar voelt. Zo schrijft iemand: “Ik keek naar foto’s die ze van me had gemaakt, en ik heb mezelf nog nooit zo gelukkig gezien.” Een ander deelt: “Ik had niet één groot ‘aha’-moment. Hij snurkt niet, we hebben dezelfde waarden, we zijn blij met elkaars gezelschap… Het waren duizenden kleine momentjes. ‘Dit doet hij niet, dat doet hij wel, dit waardeer ik aan hem.’ Dat telt gewoon allemaal bij elkaar op.” En ten slotte, als knetterende conclusie, staat er in één van de reacties te lezen: “Ik was niet bang om in haar bijzijn een scheet te laten.” Tja, soms is romantiek nu eenmaal heel simpel.

Lees ook: Dit is hoe elk sterrenbeeld liefde aan anderen toont

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash, Everton Vita