‘Ik vind mijn verloofde niet meer aantrekkelijk’

niet-aantrekkelijk

‘Maar ik houd nog steeds van hem’

Cindy* heeft sinds drie jaar een relatie met Richard en is pasgeleden door hem ten huwelijk gevraagd. Ze houdt ontzettend veel van haar verloofde, maar merkt dat ze hem niet meer aantrekkelijk vindt. Omdat ze niet weet wat ze moet doen, vraagt ze op Reddit lezers om raad. 

Speciaal gevoel

“Drie jaar geleden ontmoette ik Richard”, begint Cindy. “Hij was qua uiterlijk niet mijn type, maar toch vond ik hem op een bepaalde manier charmant. Hij maakte me aan het lachen en gaf me een speciaal gevoel. Dat betekende voor mij veel meer, dus werd ik al snel verliefd. We kregen een relatie en Richard droeg me op handen. Zoiets had ik in een eerdere relatie nog nooit meegemaakt. Hij nam me zoals ik was en andersom deed ik dat ook. Een maand geleden wilde Richard onze relatie bekronen met een huwelijk. Daarop heb ik natuurlijk ‘ja’ gezegd: hij is immers de liefde van mijn leven.”

Verliefd op het innerlijk

Toch begint Cindy nu te twijfelen over hun relatie. “Ondanks dat ik enorm veel van mijn verloofde houd, schaam ik me bijna om te zeggen dat ik hem niet meer aantrekkelijk vind. In het begin van onze relatie kon ik door zijn uiterlijk heen kijken, maar dat lukt me niet meer. Als ik naar hem kijk voel ik me niet aangetrokken. Op zijn innerlijk ben ik dolverliefd, maar de buitenkant is voor mij niet aantrekkelijk.”

Tweestrijd

In haar gedachten is nu continu een tweestrijd. “Het is vreselijk. Aan de ene kant weet ik dat ik de liefde van mijn leven heb gevonden, maar aan de andere kant kan ik mijn verloofde niet aantrekkelijk vinden. En ik weet diep in mijn hart ook zeker dat dat nooit zal komen. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik voel me een vreselijk mens als ik het huwelijk afblaas vanwege zijn uiterlijk, en ik weet ook dat er een deel van mij weg is als we uit elkaar gaan. Maar aan de andere kant kan ik ook niet helemaal tevreden blijven in deze relatie. Ik ben echt radeloos!” Wat zou jij tegen Cindy zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRAylfaixip.

Lees ook: ‘Mijn man schaamt zich ervoor dat ik werkloos ben’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Taylor Deas-Melesh