‘Ik vertelde de vriend van mijn beste vriendin dat zij geen kinderen wilde’

Beste vriendin\

‘Ze is nog lang niet klaar voor een volwassen relatie’

De beste vriendin van Samantha* (27), Jen (28), heeft sinds kort een relatie met Ryan (29), maar er is één probleem: zij wil geen kinderen, terwijl hij dat wel wil. Jen heeft het hem niet verteld, maar Samantha brengt de waarheid tijdens een etentje aan het licht. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Twijfels

Samantha is al vijftien jaar beste vriendinnen met Jen. Terwijl zij altijd vriendjes heeft gehad, heeft Jen totaal geen ervaring met daten. Totdat Jen Ryan ontmoette, met wie ze nu al zes maanden samen is. “Vorige week was ik bij Jen en vroeg of ze nog enige twijfels had in haar relatie met Ryan. Ze vertelde: ‘Ryan kan niet wachten om vader te worden, het is echt zijn droom. Hij vertelde me dat hij alleen met iemand date als hij zichzelf met die persoon ziet trouwen. Ik kon het niet over m’n hart verkrijgen om hem te vertellen dat ik geen kinderen wil.'”

Aan het lijntje

Samantha vraagt haar vriendin wat ze van plan is te doen. Jen laat haar weten dat ze het maar laat rusten en wanneer het serieus wordt en hij klaar is voor een volgende fase, mét kinderen, ze hem zal zeggen: ‘Oeps, vergeten, ik wil helemaal geen kinderen’. “Ik vertelde haar dat dat niet oké is, maar volgens haar overdreef ik. Ik vond het niet eerlijk tegenover Ryan om hem aan het lijntje te houden, vooral niet als ze zulke verschillende levensdoelen hebben. Hij wil geen relaties meer aangaan met vrouwen waar hij geen serieuze plannen mee kan maken.”

“Jen zei dat ze nog nooit zo’n relatie heeft gehad en dat ze dit nog nooit voor iemand heeft gevoeld.” Samantha steunt haar vriendin in het feit dat ze geen kinderen wil, maar op deze manier kan hun relatie alleen maar op teleurstelling uitlopen, zegt ze.

Grapje

Dus neemt ze het heft in eigen hand als Samantha samen met haar vriend, Jen en Ryan uit eten gaat en haar vriend het over kinderen heeft. Haar eigen vriend wil namelijk ook graag kinderen, dus maakt Samantha een grapje over hoe hij en Ryan dan misschien maar moeten daten. “Ryan zei dat hij niet wist dat ik geen kinderen wilde, maar toen zei ik dat ik niet diegene was aan tafel die dat niet wilde.” Zonder iets te zeggen stond Jen toen op van de tafel en liep het restaurant uit. Ryan liep haar achterna.

Volwassen

“Ik voel me vreselijk. Ik heb Jen geprobeerd te bellen en heb haar al talloze berichtjes gestuurd, maar ze reageerde nergens op. Na een dag kreeg ik een berichtje dat als haar relatie met Ryan voorbij was, het mijn schuld zou zijn. Ik vroeg of ze me wilde bellen, maar ze zei dat ik op moest rotten. Ik zei dat als ze geen volwassen gesprek kon hebben met een man over verwachtingen binnen de relatie, dat ze dan niet klaar was voor een volwassen relatie.” Samantha kreeg geen reactie meer.

Wat denk jij? Was het goed dat Samantha ervoor zorgde dat Ryan nu weet waar hij aan toe is, of had ze zich niet met hun relatie moeten bemoeien?

*De naam Samantha is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam irritablehuman.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn beste vriendin is zwanger en ik ben niet blij voor haar

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Sofia Alejandra