‘Mijn vriend nodigde zijn moeder uit voor onze vakantie’

vakantie

‘Ik had geen keus’

Nadine* is een jaar samen met Ricardo. Ze planden samen een wintersportvakantie, maar die liep totaal anders dan verwacht. Terwijl ze hadden afgesproken dat ze met zijn tweeën zouden gaan, drong de moeder van Ricardo zich op om mee te gaan. Toen hij dat accepteerde, veranderde de hele vakantie. Nadine is bang dat de band tussen Ricardo en zijn moeder voor meer problemen gaat zorgen en vraagt op Reddit lezers om raad.

Bezorgde moeder

“Ik was zo blij toen we onze eerste echte vakantie samen hadden gepland”, begint Nadine. “We zijn allebei gek op skiën en hadden super veel zin om dit voor het eerst met z’n tweetjes te doen. We gingen met de auto, en omdat we nog wat spullen moesten ophalen gingen we voor vertrek nog even langs bij zijn appartement. Daar eenmaal aangekomen, zagen we zijn moeder zitten. Ze was compleet in tranen en begon in het Spaans tegen Ricardo te praten. Ik spreek geen Spaans, maar Ricardo vertelde me dat ze zich zorgen maakte omdat onze auto te oud zou zijn om zo ver te rijden.”

Verstijfd

“Ricardo vroeg of ik hen even alleen wilde laten, dus dat deed ik”, vervolgt Nadine. “Maar toen ik in de auto zat kwam niet veel later de moeder van Ricardo eraan met een koffer, die ze in de kofferbak deed om vervolgens op de achterbank te gaan zitten. Ik geloofde mijn ogen niet, en nam Ricardo apart. Hij zei dat ze zo van streek was, dat hij het zielig vond om haar niet mee te nemen op onze vakantie. Ze zou in een aparte hotelkamer verblijven. Omdat ik zo verstijfd was, stemde ik toe. Maar daar heb ik achteraf zo’n spijt van…”

Vakantie verpest

Een leuke tijd hebben tijdens de vakantie werd voor Nadine erg moeilijk. “Ik was zó teleurgesteld dat we niet gewoon met z’n tweetjes waren. Ik bedoel, we zijn volwassen mensen. Waarom moet zijn moeder dan als een soort derde wiel mee? Ze liet ons tijdens de wintersport gelukkig wel veel alleen, maar ik kon niet echt blij zijn. Ze voelde als een last, een blok aan ons been. Ricardo probeert het de hele tijd goed te praten, maar ik weet zeker dat ook hij niet blij was met de situatie. Nu ben ik vooral bang dat de band met zijn moeder voor nog meer problemen gaat zorgen. Wat kan ik doen om dat te voorkomen?” Wat zou jij tegen Nadine zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam musa895.

Lees ook: ‘Mijn nichtje beschuldigde mijn dochter plotseling van diefstal’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Freestocks