‘Mijn partner stelt me onredelijke vragen, moet ik daar antwoord op geven?’

patrick

‘Zo wilde ze onlangs weten met wie van haar vriendinnen ik het bed zou willen delen’

Patrick* is al jaren samen met zijn vriendin Kim en zijn erg gelukkig. Toch knaagt er iets aan Patrick. Kirsten vraagt hem namelijk al meerdere weken achter elkaar met welke vriendinnen van haar Patrick het bed zou willen delen. Voor Patrick is dit duidelijk: niemand. Maar kim houdt er niet over op. Op Reddit vraagt hij om advies.

Vraag

“Kim heeft laatst aangegeven dat het haar dwars zit dat ik haar vraag niet beantwoord”, begint Patrick. “Nadat ik meerdere keren tegen haar heb gezegd dat ik het een rare vraag vind en dat ik met geen een van haar vriendinnen naar bed wilde gaan, bleef ze maar aandringen, totdat ze wist dat ik niet zou antwoorden”, vervolgt hij.

“Daarbij wil ik er nog aan toevoegen dat we onderweg waren naar een etentje met onze familie.” Toen gebeurde er iets raars volgens Patrick. “Ze zei me ineens dat ze wel met onze oude huisgenoot naar bed wilde gaan”, schrijft Patrick. Maar hij wist dat ze dit alleen maar zei om een reactie uit te lokken.

Huisgenoot

“Ter info, onze oude huisgenoot woonde bij ons omdat de huur van een appartement destijds te duur voor hem was. Hij bleef echter maar met Kim flirten waar ik bij was, en vertelde zelfs hoe graag hij met haar naar bed wilde!”, vervolgt hij. Om deze reden zijn de twee ook geen vrienden meer. “Ik vertrouw haar wel en ik weet dat ze het niet meende, maar ze heeft me weleens verteld dat ze hem aantrekkelijk vond.”

Onzeker

‘Het kwetste me dat ze dat tegen me zei, omdat ik er altijd erg onzeker over ben geweest en Kim wist dat”, schrijft Patrick. “Na het etentje heb ik aangegeven dat ze me gekwetst had, waarop ze zei dat het niet haar bedoeling was. Ze zei dat ze de naam van mijn broer wel had genoemd, als ze me echt wilde kwetsen.” Toen Patrick haar vertelde dat hij wist dat ze hem aantrekkelijk vond, werd Kim erg boos.

Na een tijdje kalmeerde ze weer en zei dat het haar speet. “Toch wilde ze zich niet verontschuldigen voor het feit dat ze zijn naam had genoemd. Ze vertelde me dat ook zij gekwetst was, omdat ik de vraag niet had beantwoord.” Patrick bood zijn excuses aan en vertelde Kim dat hij het écht een domme vraag vond en dat hij geen ruzie wil.

Gekwetst

Toch zit Patrick nog steeds met haar opmerking in zijn maag. “Ik voel me er nog steeds gekwetst door en het feit dat het op een of andere manier tegen me wordt gebruikt zit me ook niet lekker. Waarom voel ik me nog steeds zo, terwijl we het al goed hebben gepraat? Of moet ik het er nog een keer over hebben met Kim?” Wat adviseer jij Patrick?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam ComprehensiveBendd633.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Ik vind dat mijn zoon meer ruggengraat mag tonen’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels