Opgebiecht: ‘Ik vind dat mijn zoon meer ruggengraat mag tonen’

ruggengraat

‘Hij blijft veel te veel hangen in dingen uit het verleden’

Linda* heeft twee volwassen kinderen. Haar zoon Boris heeft op de basisschool een korte tijd verkering gehad met een meisje. Datzelfde meisje is nu terug in hun leven, maar dan als de vriendin van Linda’s dochter Sandrine. Boris vindt het maar vreemd dat Sandrine nu samen is met zijn vroegere liefde. Volgens Linda is het allemaal drama om niks en moeten ze het verleden achter zich laten. Op Reddit vertelt ze het hele verhaal en vraagt ze lezers om advies.

Eerste vriendinnetje

“Ik ben zelf eind veertig en ik heb twee kinderen: Sandrine van 23 en Boris van 26”, begint Linda haar verhaal. “Toen Boris 11 jaar oud was, had hij zijn eerste vriendinnetje. Het was een typische basisschoolverkering: ze zijn een paar keer samen wezen bowlen en hielden verder alleen elkaars hand vast. Het was heel aandoenlijk en duurde uiteindelijk vijf maanden. Boris’ hart was gebroken, omdat zijn vriendinnetje tegen hem had gezegd dat ze niet graag met hem zoende. Hij was er een dag flink down door, maar herpakte zich daarna snel.”

Toch nog haar schoondochter

Inmiddels is Boris een volwassen man. Hij is getrouwd en verwacht over een aantal maanden zijn eerste kind, waar Linda zich erg op verheugt. “Over de basisschoolverkering hadden we het nooit meer, tot een paar maand geleden. Toen bleek het dat mijn dochter Sandrine met Boris’ ex-vriendinnetje omgaat. Ze zijn elkaar ineens weer tegengekomen en Sandrine heeft laatst tegen me gezegd dat ze verliefd is. Ik weet al jaren dat ze lesbisch is, maar er was nog nooit een vriendinnetje voorbijgekomen. Ik ben heel blij dat ze eindelijk iemand heeft gevonden die haar heel gelukkig maakt.”

Gefocust op het verleden

In tegenstelling tot Linda is Boris helemaal niet blij met de ontwikkeling. “Hij vindt het maar vreemd dat zijn zusje met zijn vroegere vriendinnetje samen is. Volgens hem roept het een nare herinnering op aan zijn eerste liefde en de break-up die daarbij hoorde. Toen Sandrine laatst vertelde dat ze plannen had om te gaan samenwonen, werd Boris behoorlijk kwaad. Hij zei dat hij zich verraden voelde en er helemaal klaar mee was.” Daarmee stootte hij Linda tegen het verkeerde been. “Hij is een getrouwde man en wordt binnenkort vader! Het is ongezond om je zo te focussen op iets uit een ver verleden. Als hij daadwerkelijk een echte relatie met het meisje had gehad, zou ik het nog begrijpen. Ze waren toen echter nog kinderen, het was niet serieus. Waarom zou dat nu nog uitmaken?”

Belangrijke les

Linda heeft haar zoon daarom verteld dat ze zijn gedrag omtrent deze kwestie niet meer tolereert. “Als hij zo kinderachtig blijft doen, zal ik minder contact met hem opnemen. Hij moet leren ruggengraat te tonen en dingen uit het verleden los te laten. Hij werd boos op me toen ik dat tegen hem zei en bleef maar zeggen ‘dat ik de kant van zijn zusje koos’, maar zo zie ik het niet. Ik vind dat hij een belangrijke les moet leren. Hoe zorg ik ervoor dat hij dat inziet?” Wat zou jij tegen Linda zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam AITAsonsfirstgf.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft achter mijn rug om gedineerd met een collega’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, wocintechchat