‘Ik wil mijn vriendin verlaten nadat ze te ver is gegaan, maar ze is zwanger’

vriendin te ver gegaan zwanger

‘Het erge vind ik nog dat ze haar eigen leugen begon te geloven’

Benjamin* en zijn vriendin Sarah zijn twee jaar samen. Hij vertrouwde haar altijd voor de volle 100 procent, maar toen Sarah op een gegeven moment een grens is overgegaan wat betreft een oude scharrel, is Benjamin er klaar mee. Echter is het voor hem niet zo makkelijk om weg te gaan, aangezien Sarah zwanger is en elk moment kan gaan bevallen. Op Reddit vraagt hij om advies.

Mannelijke vriend op bezoek

“Ik wil alvast vooraf even zeggen dat ik nooit problemen heb gehad met het hebben van vrienden van het andere geslacht”, begint Benjamin zijn verhaal. “Ik twijfel ook niet aan haar loyaliteit en haar intenties rondom deze specifieke kwestie. Maar goed.”

“Ongeveer zes maanden geleden nodigde Sarah een van haar mannelijke vrienden uit bij ons thuis”, gaat Benjamin verder. “Ik was er ook, waardoor ik niets verdachts zag. Toch zat er iets mij niet lekker. Ik had een raar onderbuikgevoel over deze mannelijke vriend. Ik had het gevoel dat er iets tussen hem en Sarah heeft gespeeld in de tijd dat wij al samen waren. Ik weet niet eens waarom ik dit dacht, maar mijn onderbuikgevoel liegt (bijna) nooit.”

Ontkenningsfase

Benjamin vertelt dat hij het Lisa op de man af had gevraagd, maar dat ze meteen zei dat er niets aan de hand was. “Ik geloofde haar en ging weer verder met andere dingen. Het onderbuikgevoel ging echter niet weg, waardoor ik het een week later nog een keer vroeg. Sarah ontkende het nog eens. Let wel, we groeiden op dat moment emotioneel en fysiek uit elkaar nadat ik het haar de eerste keer vroeg. Ik had toen al het gevoel dat ze niet de waarheid sprak.”

Op het moment dat Benjamin haar voor het eerst vroeg naar deze mannelijke vriend, was ze 2,5 maand zwanger – nu bijna 9 maanden. “Om er zeker van te zijn dat ze écht de waarheid sprak, heb ik drie maanden weer twee keer gevraagd. Sarah vertelde me dat het écht niet zo was”, vertelt hij. “Naarmate de tijd vorderde en we steeds verder uit elkaar dreven, besloot ik ook op een andere kamer te slapen. Seksueel contact hadden we ook niet meer.”

Klaar mee

En hoewel Sarah haar kaken stijf op elkaar hield, was het haar beste vriendin die Benjamin op een gegeven moment de waarheid vertelde. “Het is nu ongeveer een maand geleden dat ik erachter kwam en ik ben nu echt op het punt gekomen dat ik haar echt niet meer vertrouw. Want wat blijkt? De mannelijke vriend was iemand waar ze voor mij een hele lange tijd mee scharrelde. Dit heeft ze helemaal niet tegen mij gezegd, waardoor ze gewoon tegen me loog.”

“Het erge vind ik nog dat ze haar eigen leugen begon te geloven, terwijl ze zag hoe onze relatie langzaamaan afbrokkelde. Het feit dat ik het van haar vriendin moest horen in plaats van via haar, vond ik nóg belachelijker. Dit alles zorgt ervoor dat ik klaar ben met mijn relatie met Sarah. Dat is ook echt het enige waar ik aan kan denken, ondanks dat er een baby op komst is. Ik wil eigenlijk gewoon weten of het zin heeft om het vertrouwen tussen ons weer op te bouwen, of dat ik het gewoon moet laten.” Wat zou jij Benjamin adviseren?

*Benjamin is niet de echte naam van de man. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam adderaliballs. 

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock