Man vertelt: ‘Mijn zwangere vrouw wil me niet bij de bevalling hebben’

‘Het voelt als een klap in mijn gezicht’

Roy* is al vier jaar gelukkig met Annabel, en inmiddels verwacht het stel samen een kindje. Roy telde de dagen af tot de bevalling, totdat Annabel tot zijn grote schrik vertelde dat zij alleen in het bijzijn van haar moeder wil bevallen. Op Reddit vraagt Roy lezers om raad. 

Gelukkig koppel

“Annabel en ik zijn supergelukkig samen”, vertelt Roy. “Onze relatie is vanaf het begin heel stabiel en we hebben zelden ruzies. We houden zielsveel van elkaar, en konden ons geluk dan ook niet op toen we een aantal maanden geleden een positieve zwangerschapstest in onze handen hadden.”

In shock

Inmiddels is Annabel 28 weken zwanger, en gaat alles voorspoedig. Er is alleen iets gebeurd dat Roy compleet van zijn roze wolk heeft getrokken. “Onlangs hadden Annabel en ik het over de bevalling. Ik zei dat ik niet kon wachten op het speciale moment dat onze baby geboren zou worden”, vertelt Roy. “Tot mijn grote schrik zei ze toen dat ze mij er niet bij wilde hebben. Ze wil dat alleen haar moeder bij de bevalling is. Ze zag dat ik schrok toen ze het zei, en zei toen dat ze hoopte dat ik het zou begrijpen. Ze denkt dat haar moeder beter met de situatie om kan gaan en haar beter bij kan staan.”

Onbegrip

In eerste instantie heeft Roy gezegd dat hij Annabel begrijpt, maar eigenlijk doet hij dat niet. “Ik snap niet dat ze haar moeder in dit geval boven mij verkiest. Ik heb al die tijd met haar meegeleefd, ik heb haar gesteund en voor haar gezorgd. Het voelt als een klap in mijn gezicht dat ik dan niet bij de bevalling van mijn eigen kind mag zijn.” Dat Annabel haar moeder beter met de situatie zou kunnen omgaan, begrijpt Roy ook niet. “Ik werk zelf in de zorg en ben zeer empathisch – en natuurlijk al helemaal als het om mijn eigen vrouw én kind gaat. Het idee dat ik niet kan zien hoe mijn eerste kindje ter wereld komt, maakt me echt intens verdrietig.”

Wat zou jij Roy adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de man zijn verhaal onder de naam ThrowRA282919191. 

Lees ook: Kirsten vraagt om hulp: ‘Ik vond een datingapp op de telefoon van mijn verloofde’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels