‘Ik wilde de verlovingsring niet die zijn moeder voor me had uitgezocht’

verlovingsring

‘Ze zei dat ik geen smaak had en dat ik het er maar mee moest doen’

Annika* had al vrij vroeg een idee van hoe haar verlovingsring eruit moest zien en heeft dit gelijk medegedeeld aan haar vriend. Totdat hij haar een aanzoek doet met een totaal ander soort ring en ze erachter komt dat zijn moeder de ring heeft uitgezocht. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Kieskeurig

Annika en haar vriend hadden het al een tijdje over trouwen. Omdat Annika een bepaalde smaak heeft qua ringen, deelde ze dit toen ook met haar vriend. “Ik vertelde hem precies wat voor soort verlovingsring ik wilde, van de steen tot de vorm”, begint ze haar verhaal. Tot haar verbazing zag ze een heel ander soort ring in het doosje zitten toen haar vriend haar ten huwelijk vroeg. “Natuurlijk zei ik ‘ja’, maar gisteravond vertelde hij me dat zijn moeder de ring eigenlijk had uitgekozen.” Annika snapte niet waarom hij dit met haar deelde.

Geen smaak

“Hij vroeg me wat ik daarvan vond, dus ik was eerlijk en zei dat ik wat anders in gedachten had. Ik stelde voor dat we een andere ring gingen halen.” Dat nam Annika’s verloofde haar niet in dank af. “Hij werd boos en vertelde me dat ik ondankbaar was en dat ik blij moest zijn dat hij me tenminste een ring had gegeven. Hij zei dat zijn moeder de ring had uitgekozen dus dat ik ‘m maar gewoon moest dragen.” Om het allemaal nog erger te maken, belde zijn moeder Annika op om haar te vertellen dat ze geen smaak in sieraden had en dat ze maar gewoon mee moest gaan in wat zij had gekozen.

Ondankbaar

“Ik begrijp dat hij veel geld heeft uitgegeven aan deze ring, maar ik heb precies aangegeven wat ik mooi vind en ík ben uiteindelijk degene die de ring moet dragen. Ben ik ondankbaar als ik een andere ring wil?” Wat voor advies zou jij Annika geven?

*Annika is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw haar verhaal onder de naam krazykupcakes99.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder noemt haar kleinzoon bij een andere naam’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels