‘Mijn man ging bij me weg omdat ik geen abortus wilde plegen, nu de baby er is vraagt hij om een tweede kans’

baby tweede kans

De vrouw vraagt zich af of ze haar huwelijk nog een kans moet geven

Het huwelijk van de 28-jarige Janine* liep op de klippen toen ze ongepland zwanger raakte. Nu de baby er is, lijkt haar man John bij te draaien en vraagt hij Janine om een tweede kans. Op het forum Reddit vraagt de kersverse moeder om advies

Zwangerschap en scheiding

“Mijn man en ik zijn nu vier jaar getrouwd en samen hebben we een baby van vier maanden oud”, zo begint Janine haar verhaal. “Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was John daar niet blij mee. Hij probeerde me te overtuigen om een abortus te ondergaan. We hebben hier eindeloos ruzie over gemaakt en uiteindelijk besloten we om uit elkaar te gaan. Daarna vroeg John nooit meer naar de baby.”

Bijgedraaid

“John was wel bij de bevalling. Sinds onze zoon is geboren, lijkt hij zijn mening over het krijgen van kinderen te hebben veranderd. John brengt veel tijd door met de baby en is overal erg bij betrokken.” Nu John zich klaar voelt om vader te zijn, wil hij het ook bijleggen met Janine. “Gisteren vroeg hij me of we weer samen konden komen, en zei hij dat hij de scheiding toch niet door wilde zetten.”

Grote twijfels

Janine heeft echter minder vertrouwen in een hernieuwde relatie. “Ik ben nog altijd erg boos over de manier waarop hij op mijn zwangerschap reageerde. Ik vertelde hem dat we niet meer bij elkaar zouden komen. Sindsdien ben ik wel aan het twijfelen. Moet ik hem wel een tweede kans geven? Was mijn reactie te overdreven?”

Advies

Dat Janine het moeilijk vindt om John weer te vertrouwen, snappen veel lezers op het forum maar al te goed. De meningen zijn echter verdeeld over het wel of niet terugnemen van haar man en de vader van haar kind. Denk jij dat Janine goed gehandeld heeft om het de scheiding toch door te zetten? Of verdient John een tweede kans nu hij bereid is om er te zijn voor de baby?

*Janine en John zijn niet de echte namen van dit stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA3294.

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn man wil onze dochter naar zijn overleden vrouw vernoemen

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash