Dilemma: ‘Mijn man wil onze dochter naar zijn overleden vrouw vernoemen’

dochter vernoemen

‘Hij heeft zelfs haar familie al verteld dat onze dochter haar naam gaat dragen’

Hope* is al zes maanden dolgelukkig getrouwd met haar man. De twee zijn ook nog eens in verwachting van hun eerste dochtertje. Hope was dan ook erg verbaasd toen haar man zei dat hij hun dochter naar zijn overleden vrouw zou vernoemen. 

Overleden vrouw

“De situatie is verschrikkelijk, ik kan er gewoon niet van slapen”, schrijft de 32-jarige Hope op het forum Reddit. “De vorige vrouw van mijn man overleed enkele jaren geleden aan kanker. Ze waren nog maar drie jaar getrouwd. Hij heeft nog steeds een goede band met haar familie, wat ik heel fijn voor hem vind.”

Relatie

“Ik ontmoette mijn man toen zijn vrouw ongeveer een jaar overleden was”, vertelt Hope. In het begin hebben ze een paar maanden gedatet, maar daarna kregen ze toch sterke gevoelens voor elkaar. Inmiddels zijn Hope en haar man zes maanden getrouwd en zijn ze in blijde verwachting van een dochtertje.

Dochter vernoemen

Na een echo verwachtte Hope op een roze wolk te zitten, maar dat viel flink tegen. “Hij deelde gewoon mee dat hij onze dochter naar zijn overleden vrouw zou vernoemen.” Juist ja, een mededeling. Daar was Hope het niet mee eens. “Ik probeerde hem te vertellen dat het niet oké was dat hij dit zomaar zelf had besloten. Ik wilde samen met hem naar namen kijken. Een naam die we beiden leuk vinden”, vertelt de 32-jarige vrouw. Hopes man hield echter voet bij stuk.

Jaloers

Een tijdje later probeerde Hope het nogmaals met hem over de naam van hun dochter te hebben. “Er viel niet te praten met hem”, zegt ze. “Hij zei dat ik de naam alleen maar haatte, omdat ik wist hoeveel zijn overleden vrouw voor hem betekende. Hij zei dat ik daar jaloers op was. En wat alles nog erger maakte? Hij belde háár familie op en zei dat wij onze dochter naar haar gingen vernoemen.”

‘Zij is blijkbaar belangrijker dan ik’

“Ik was zo ontzettend boos toen ik dat hoorde”, vertelt Hope. “Het is net alsof mijn gevoelens gewoon aan de kant worden geschoven. Hij geeft niets om mijn gevoelens. Zijn overleden vrouw is blijkbaar een stuk belangrijker dan ik.” Inmiddels vertikt Hopes man nog steeds om met haar te praten. “Hij negeert me, zodat ik op den duur mijn excuses aanbied. Maar hij heeft me zo erg gekwetst. Wat moet ik doen?” vraagt Hope op het forum. Wat is jouw advies?

*Hope is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Throwaway3331409.

Lees ook: Vrouw biecht op: ‘Ik hing camera’s op om mijn man met alcohol te betrappen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash