Man: ‘Is het gek als ik naar een bruiloft ga als mijn vrouw net een miskraam heeft gehad?’

miskraam bruiloft

De man weet niet of hij naar de bruiloft van zijn vader moet gaan

Tom* en Marije konden niet wachten om hun gezinnetje te starten. Helaas kreeg Marije vorige week een miskraam, wat bij haar insloeg als een bom. Tom heeft inmiddels andere zaken aan zijn hoofd, zoals de bruiloft van zijn vader. “Mijn vrouw wil niet gaan en wil dat ik bij haar blijf na de miskraam, maar ik wil wel naar de bruiloft”, deelt hij zijn dilemma op het forum Reddit

Miskraam

“Ik was er ook erg verdrietig door”, vertelt Tom over de miskraam. “Maar tegelijkertijd was het nog redelijk vroeg in de zwangerschap. Ik was er nog niet echt aan gehecht. Het had duidelijk niet zo mogen zijn.” Marije heeft het er duidelijk een stuk zwaarder mee. Zo zwaar, dat zij het na haar miskraam niet ziet zitten om dit weekend naar de bruiloft van Toms vader te gaan.

Band met vader

Nu heeft Marije ook niet de beste band met Toms vader en zijn verloofde, zo vertelt Tom. “Mijn vader is 67 jaar en scheidde van mijn moeder toen ze 35 waren. Daarna was hij 20 jaar getrouwd met mijn stiefmoeder, met wie hij nog twee kinderen kreeg. Zij scheidden twee jaar geleden. Nu is hij verloofd met een vrouw van 25 jaar en zijn ze óók nog eens in verwachting van een kindje”, legt Tom uit. “Mijn vrouw heeft een erg hechte band met mijn stiefmoeder en mijn halfbroertjes en ze kan mijn vader niet uitstaan.” In eerste instantie wilde Marije überhaupt niet naar de bruiloft van Toms vader gaan. “Ik heb bijna moeten smeken om haar mee te krijgen”, vertelt de man. “Ze stemde alleen toe, omdat er maar twintig gasten bij de ceremonie aanwezig zijn. Als zij niet zou gaan, zou dat gelijk opvallen.”

Kwal van een vent

Door Marijes miskraam veranderde de situatie echter. “Toen ik twee dagen na de miskraam begon over de bruiloft van mijn vader, zei ze dat ze niet heen wilde. Ze zei dat ze geen vier uur ging rijden voor zo’n kwal van een vent, die ons niet eens had gecondoleerd met ons verlies”, vertelt Tom.

Samen thuisblijven

Toch snapt Tom nog niet goed waarom Marije nu ineens niet meer naar de bruiloft wil. “Ik vroeg haar of ze zich ziek voelt na de miskraam. Daarop zei ze dat ze zich fysiek wel oké voelt, maar dat ze hier nooit overheen zal komen”, gaat de man verder. “Dus ik vroeg haar nogmaals of ze zich niet goed genoeg voelde om naar de bruiloft te gaan.” Dat was de druppel voor Marije. “Ze zei dat ze gewoon samen thuis wilde blijven en dat we tijd voor ons tweeën nodig hadden – vooral na de miskraam. Ze smeekte me zelfs om niet weg te gaan en om er voor haar te zijn.”

Excuusje

Samen thuisblijven, dat was voor Tom geen optie. Hij vond dan ook dat ze de miskraam als excuus gebruikte om niet naar de bruiloft te gaan. “Ik werd boos, omdat ze over de baby bleef praten alsof-ie er nog steeds was. Dus ik heb haar duidelijk gemaakt dat de baby er niet meer is en dat ze zich niet beter gaat voelen door de hele tijd thuis te blijven”, aldus Tom. “Dus ik heb mijn spullen gepakt en ben naar de bruiloft van mijn vader gegaan.” Inmiddels hebben Tom en Marije nog steeds ruzie en vraagt de man zich af of hij de situatie verkeerd heeft aangepakt. Wat vind jij?

*Tom en Marije zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam throwawauharbo.

Lees ook: Man: ‘Ik ben boos omdat mijn ex het haar van mijn zoontje heeft geknipt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Marcelo Matarazzo