‘Ze zei dat mijn vriend beter kon krijgen, terwijl ik erbij stond’

beter

Haar zelfvertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen

Asha* en Julian zijn al jaren bij elkaar en ze zijn nog altijd dolgelukkig samen. Tijdens een avondje in de stad maakt een ander meisje een nare opmerking over Asha, wat haar enorm kwetst. Op het forum Reddit vraagt ze lezers om raad.

Toch niet zo aardig

“Afgelopen weekend waren Julian en ik in de stad, waar we een paar leuke mensen leerden kennen”, begint Asha haar verhaal. “Eentje daarvan bleek alleen wat minder aardig dan ik dacht. Ze was telkens met Julian aan het flirten en lachte net iets te hard om de grappen die hij maakte. Naarmate de avond verstreek, begon ik me steeds meer aan haar te ergeren. Ik zei er echter niets over, omdat ik de sfeer niet wilde verpesten.”

Nare opmerking

Toch veranderde de sfeer ineens. “Het vervelende meisje zei tegen Julian dat hij beter kon krijgen. Ik was geschokt, want ik was ook onderdeel van dat gesprek. Ik stond gewoon naast hem. Waarom zou je zoiets tegen iemand zeggen terwijl diens partner erbij is?” De avond was voor Asha volledig verpest. “Ik werd er enorm verdrietig van. Bovendien ben ik het er zelf helemaal niet mee eens. Ja, Julian is wat knapper dan ik, maar om nou te zeggen dat we daarom niet bij elkaar passen? Dat vind ik onzin. Bovendien zijn we erg gelukkig samen.”

Minder zelfvertrouwen

Eenmaal thuis hebben Julian en Asha erover gepraat. “Hij heeft haar gelukkig de rest van de avond genegeerd, omdat hij meteen doorhad dat de opmerking mij raakte. Toch had hij niet verwacht dat ik het zo serieus zou nemen, omdat het meisje dronken was. Nadat we er met elkaar over hadden gepraat voelde ik me beter, maar nu krijg ik telkens een naar gevoel als ik aan die avond denk. Mijn zelfvertrouwen heeft door die ene vervelende opmerking een flinke deuk opgelopen. Wat kan ik doen om de opmerking in het verleden te laten en ervoor te zorgen dat mijn zelfvertrouwen niet nog verder vermindert?” Wat zou jij Asha aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ricicle27.

Lees ook: ‘Ik wilde mijn vliegtuigstoel niet afstaan aan een vervelende kleuter’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Gabriel Salas