Man deelt frustraties: ‘Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor onze hond’

man verantwoordelijk hond

‘Mijn vrouw en kinderen zouden alle zorg op zich nemen’

Marc* en Heleen zijn al meer dan dertien jaar getrouwd en hebben samen een stel kinderen én een lieve hond. Maar die hond had wat Marc betreft niet gehoeven. Ondanks de beloften van zijn vrouw en kinderen, merkt hij nu toch dat hij de meeste zorg voor de viervoeter op zich neemt. Op Reddit vraagt hij om advies: wat zouden anderen doen in zijn plaats?

Veto op de hond

Marc vertelt dat zijn gezin ongeveer drieënhalf jaar geleden een hond in huis heeft gehaald. Hij was daar zelf nooit echt enthousiast over, vertelt hij op Reddit. “Ik wilde geen hond. Ik wilde niet de verantwoordelijkheden die bij een hond horen. Ik wilde niet de problemen die horen bij een hond – zoals onderdak vinden elke keer dat we op reis gaan”, schrijft hij. “En ik wist dat zoals met zoveel dingen, de nieuwigheid eraf zou gaan en dat ik dan waarschijnlijk haar voornaamste verzorger zou zijn”, verzucht Marc. En nu, bijna vier jaar later, lijkt het erop dat hij inderdaad gelijk heeft gekregen.

Zorg

“De kinderen zien haar als een ongemak, mijn vrouw doet het absolute minimum qua zorg, en niemand speelt echt met haar – op mij na”, deelt Marc. En af en toe invallen vindt Marc geen probleem: “Ik ben geen klootzak die zijn vrouw met de hond opscheept als ze ziek is ofzo. Ik loop af en toe met haar en speel ook weleens met haar”, deelt hij. “Maar ik wil niks van de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor haar hebben.”

Warm nest

En gisteravond was het weer zover: “Ik lag in bed met mijn vrouw, en ze zucht opeens dat ze de hond nog naar buiten moet laten. Het was duidelijk van hoe ze het zei dat ze wilde dat ik het zou doen”, maar Marc houdt voet bij stuk. Hij legt uit: “Ik ben bang dat als ik dit soort kleine dingen ga doen, dat het dan normaal wordt. En op den duur doe ik dan nóg meer dingen die ik niet wil doen voor een hond die ik niet wilde hebben.” Uiteindelijk laat Heleen inderdaad hun hond nog even naar buiten, maar wanneer ze weer terugkomt de slaapkamer in, is ze duidelijk niet blij. “Heleen zei dat zij de enige was die dit voor de hond deed, en ik vroeg haar of ze dat dan van mij had verwacht. ‘Wat denk je zelf…’, reageerde ze daarop.”

Marc twijfelt dus. “In het beste geval heeft onze hond nog acht jaar met ons te gaan. Moet ik blijven volhouden? Moet ik toch mee gaan delen in de verantwoordelijkheden?” Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam WillRoberts038.

Lees ook: ‘Kan ik familie weigeren in ons vakantiehuis als ze honden meenemen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash